1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

RADONJIĆ: Uradili smo dosta kvalitetnih stvari

Objavljeno: 19.01.15 u 23:49

Košarkaši Crmvene zvezde nastavljaju sa dobrim igrama i obedama u ABA ligi. I posle 18 odigranih kola u regionalnom takmiečnju, Crvena zvezda Telekom je i dalje jedini neporaženi tim u ABA ligi. Ovoga puta bila je ubedljivo uspešnija od Zadra rezultatom 93:66 i tako se dodatno učvrstila na liderskoj poziciji regionalnog takmičenja.

– Jedna značajna pobeda za nas i nastavak niza u ABA ligi. Dočekali smo zaista neugodnu ekipu Zadra. Utakmicu smo otvorili onako kako smo želeli. Svaki igrač je davao maksimum u odbrani i postigli smo mnogo lakih poena, zbog kojih smo na kraju zasluženo pobedili. Ostaje nam da nastavimo da igramo kao i do sada i da treniramo još jače i da se okrenemo utakmicama koje nam dolaze, rekao je najmlađi prvotimac Crvene zvezde Nikola Rebić.

Na pitanje kako komentariše to što je na sjajan način iskoristio šansu trenera i prikazao dobru igru, skromno je rekao:

– Ne bih to komentarisao, trudim se da svaki minut dobro iskoristim, nezavisno od toga da li to bilo na recimo oko 40 poena prednosti ili u egal meču. Svaki put pristupam isto – zaključio je Zvezdin organizator igre.

Šef Zvezdinog stručnog štaba, Dejan Radonjić, odmah je analizirao tok utakmice:

– Zadar je započeo meč sa ciljem da nas iznenadi odmah na startu. Sigurno da je ukazivalo na moguće iznenađenje i njihovu nadu da će to da bude tako. Međutim, mi smo odigrali dosta kvalitetno, čvrsto i iskoristili njihove greške da steknemo prednost. Loše smo startovali drugu četvrtinu, oni su igrali sa nižom postavom gde se nismo dobro snašli u fazi odbrane i dobrim šutevima uspeli su da postignu čak 28 poena. Drugo poluvreme je bilo upravo onako kako smo hteli da bude i uradili smo dosta kvalitetnih stvari iz kojih smo na kraju ubedljivo slavili – istakao je Radonjić, a potom dodao:

– Ne samo da je Markus dobio odmor, nego smo uradili nešto što će nam biti neophodno u našoj igri i u narednim mečevima, kada nas očekuju najvažnije bitke o kojima moramo da razmišljamo. Vilijams je zbog prevelikog opterećenja u velikom delu utakmica danas bio na klupi. Sigurno da ćemo svaku priliku koristiti da izvučemo najviše od onoga što je potrebno za pobedu, a u ovom trenutku smo smatrali da on može da odmori – objasnio je Radonjić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Svaka pobeda čista kao suza, bez stipanja, davljenja, gepekovanja, pritiska na sudije, plaćenih utakmica, a rekordi padaju… ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE I NAJVEĆI BREND NA BALKANU ! ! !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter