0
Košarka

NBA: Golden Stejt preslišao Hjuston, rekord karijere mladog Viginsa

Objavljeno: 18.01.15 u 09:34

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je odigrano osam mečeva. U derbiju večeri ekipa Golden Stejt Voriorsa očitala je lekciju Hjuston Roketsima.

U prvom meču večeri ekipa Šarlota ugostila je Indijanu. U jednom „evroligaškom“ duelu na mali broj poena, viđeni je produžetak, a pobedu je odnela domaća ekipa. Sjajnu rolu imao je Dejvid Vest sa 17 poena i 8 skokova.

Ekipa Detroit Pistonsa rafalnom dalekometnom paljbom srušila je Filadelfiju. Kajl Signeler je ubacio 20 poena, a košarkaši Stena Van Gandija ubacili su čak 15 trojki iz 35 pokušaja.

U derbiju Istoka, košarkaši Atlante pokorili su Čikago Bulse u Junajted Centru. Fenomenalnu rolu imao je Kajl Korver koje je meč završio sa 24 poena uz neverovatnih 7-9 van linije 7,21.

Nakon poraza od Oklahome, Golden Stejt Voriorsi vratili su se na pobednički kolosek. Gnev zbog poraza izabranici Stiva Kera iskalili su na Hjustonu. Goste je do trijumfa poveo Stef Kari sa dabl-dablom od 27 poena i 11 asistencija. Isti broj koševa postigao je i Klej Tompson.

Košarkaši Memfisa pobedili su Portland. Zek Rendolf na ovom susretu postao je rekorder franšize po broju uhvaćenih lopti pošto je pretekao Marka Gasola. On je utakmicu završio sa 20 poena i 15 skokova.

Vašington Vizardsi pobedili su Bruklin uz 20 poena Nenea, a Los Anđeles Klipersi pobedili su Sakramento Kingse u Slip Trejn Areni. U drugoj vezanoj utakmici Blejk Grifin ubacio je 30+ poena, noćas je stao baš na toj cifri.

Ekipa Minesote konačno je pobedila i stigla do sedmog trijumfa u sezoni. Tim iz Mineapolisa savladao je Denver. Najbolji performans u profesionalnoj karijeri pružio je 1. pik s poslednjeg drafta, Endru Vigins. Kanađanin je upisao svoj prvi susret sa 30+ poena, noćas je ubacio 31.

Rezultati:

Šarlot – Indijana 80:71*
Detroit – Filadelfija 107:89
Čikago – Atlanta 99:107
Hjuston – Goden Stejt 106:131
Bruklin – Vašington 90:99
Memfis – Portland 102:98
Denver – Minesota 105:113
Sakramento – LA Klipers 108:117

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter