1
ATP

FOTO:STARSPORT

ISTORIJA: Viktor Troicki osvojio ATP turnir u Sidneju!

Objavljeno: 17.01.15 u 11:44

Po prvi put otkako se vratio nakon jednogodišnje suspenzije, srpski teniser Viktor Troicki uspeo je da osvoji ATP turnir!

Viktor Troicki je osvajanjem turnira u Sidneju došao do drugog ATP turnira u svojoj karijeri, pošto je 2010. godine osvojio  ATP turnir u Moskvi.

Fantastični Troicki je do svoje druge ATP titule došao nakon trijumfa u finalu nad Mikailom Kukuškinom, kazahstanskim igračem i to u dva seta rezultatom 6:2, 6:3 za svamo 64 minuta igre.

Od početka do kraja je srpski igrač bio je na fantastičnom nivou, a izuzev sedmog gema drugog seta, sve je funkcionisalo perfektno. Troicki je u meču stigao do četiri brejka, a imao je svega pet brejk šansi.

Uz sve to, svom rivalu je dopustio da mu tek jednom oduzme servis, što Kazahstancu nije bilo dovoljno da učini nešto više.

– Hvala publici na neverovatnoj podršci tokom cele nedelje, osećao sam se kao kod kuće. Bilo je divno igrati pred svima vama. Čestitao bih i protivniku na sjajnoj borbi, obojica smo stigli iz kvalifikacija. Sada se okrećem Australijan openu. Moram da priznam da bez tima svojih saradnika ne bih uspeo da napravim ovaj rezultat – kazao je Troicki posle susreta.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter