0
Auto Moto

SJAJNE VESTI: Borković u Hondi u novoj sezoni WTCC šampionata

Objavljeno: 16.01.15 u 15:36

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković u drugoj sezoni Svetskog šampionata turing automobila (WTCC) nastupiće u Hondi kao vozač Pro Tima iz Italije.

Borković je danas obišao fabriku „JAS“ u Italiji, koja je oficijalna kompanija za izradu fabričke trkačke Honde TC1 u svetskom šampionatu i upoznao se sa novim timom.

– U drugu sezonu, a nadam se za mene bolju od debitantske, ulazim sa novim timom i novim automobilom. Beskrajno sam zahvalan Kampos timu na saradnji koju smo imali tokom moje prve WTCC sezone i sa kojim sam ostvario jedan od najvećih uspeha u karijeri, ali je ove godine pala odluka da to bude Pro Tim, rekao je Borković za Tanjug.

On je dodao da mu je oduvek bila želja da vozi trkačku Hondu zbog njene bogate i moćne istorije.

– Upoznao sam se tehničkim detaljima automobila, sa timom mehaničara i inženjera. Oni su me uveli u sve nepoznanice oko automobila, koliko je to bilo moguće za kratko vreme, kako bih bio što spremniji za testove koji me čekuju u predsezoni u Barseloni. Najbitnije od svega je što sam uspeo da sa svojih 207 centimetara uđem u auto, mada mislim da bi trebalo da naprave veći kokpit za moje gabarite, poručio je uz osmeh srpski as.

Borković u novu sezonu ulazi sa dosta optimizma i sa nadom da će prikupiti sva potrebna sredstva kako bi bez problema završio takmičenje.

– Drago mi je da su moji sponzori, država i Grad Pančevo prepoznali značaj koji vrhunski automobilizam može da ima za njihovu promociju. Ja ću kao i do sada sa ponosom nositi grb moje države, grada Pančeva i sponzora gde god se nađem u svetu, a nadam se da će se naša zastava i ove godine vijoriti sa pobedničkog postolja, poručio je Borković.

Borković će sredinom februara prvi put testirati novi automobil na zvaničnom testu u Barseloni, a zatim će krenuti put Argentine gde će se 7. i 8. marta održati prvi trkački vikend u novoj WTCC sezoni

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter