0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Zvezda čeka Galatasaraj u meču visokog rizika

Objavljeno: 16.01.15 u 08:54

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 21:00 sat u Kombank Areni odigraće svoj treći meč grupne faze Evrolige sa turskim Galatasarajem.

U prva dva susreta Top 16 faze Evrolige, izabranici Dejana Radonjića se nisu proslavili. Najpre su crveno-beli u Beogradu poraženi od Reala, da bi potom u drugom kolu zamahali belom zastavicom u Tel Avivu izgubivši od aktuelnog prvaka Evrope, ekipe Makabija.

Utakmica sa Galatom biće prava prilika da tim sa Malog Kalemegdana upiše prvu pobedu u drugoj fazi elitnog evropskog košarkaškog takmičenja.

Ne treba podsećati da će baš ovaj duel biti pred lupom. Svima je poznato šta se dogodilo u Istanbulu krajem prošle godine, kada je Marko Ivković tragično izgubio život. Svi se dobro sećaju i skandalozne izjave Atamana, zabrane njegovog ulaska u Srbiju, Čovićevih apela da se ta odluka promeni i sumnjivih niskomoralnih odluka ULEB-a da se Zvezda kazni.

Delije već najavljuju feštu, delegati već najavljuju da je utakmica ne pod lupom, već pod mikroskopom, kao da čekaju bilo kakav blik incidenta, samo kako bi suspendovali crveno-bele.

Iz turskog kluba već pričaju kako je „Evropa pogrešila što je dopustila da se meč igra u Beogradu„, kažu da je „Švajcarska bolja opcija„. Kapiteni oba tima apeluju na navijače da fer i korektno bodre svoj tim, a trener Dejan Radonjić svestan je izazova u susretu koji je sve samo nije običan.

– Galatasaraj više nije u problemima i u skladu sa tim su napravili atletski jak sastav. Imaju velike ambicije, ali je naš cilj da pobedimo. Igrači Galatasaraja nisu krivi za ono što se desilo u Istanbulu – rekao je Dejan Radonjić.

Sa druge strane predsednik kluba, Nebojša Čović, istakao je da su predstavnici Crvene zvezde učinili sve kako bi smanjili rizik od eventualnih neželjenih događaja. Više o tome pročitajte ovde.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter