0
Evroliga

Foto: STARSPORT

EVROLIGA: Galatasaraj ‘preživeo’ punu Arenu i slavio (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 16.01.15 u 22:57

U meču 3. kola Evrolige, utakmici visokog rizika, Crvena zvezda je u prepunoj Areni ugostila turski Fenerbahče i izgubila sa 65:74  u TOP 16 fazi Evrolige. crveno-beli su i dalje bez pobede u nastavku takmičenja, a treba naglasiti da je meč protekao bez većih incidenata.

Teška utakmica zbog svih okolnosti u proteklih mesec i po dana koliko je prošlo od ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu, bila je teška i neizvesna i na samom parketu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu i pravile serije.

ZVEZDA-GALATASARAY_18
FOTO: STARSPORT

Tim Dejana Radonjića je na veliki odmor otišao posle trojke Vilijamsa koja im je donela ‘+2’. Međutim, Galata je napravila seriju od 6:0 na startu treće deonice. Prekinuo je to Marjanović. Rezultatska klackalica trajala je do sredine poslednje deonice. Novom serijom gosti su došli do prve dvocifrene prednosti na meču (62:52). Na kraju, 74:65 za Galatsaraj.

ZVEZDA-GALATASARAY_12
Foto: STARSPORT

Posle tri kola Zvezda je jedini tim u grupi E bez pobede, dok je Galatasaraj u grupi od tri tima koja imaju po dva trijumfa. Lider je Real sa maksimalnim učinkom, dok ALBA, Barselona i Žalgiris imaju po 1-2.

Najefikasniji u taboru Beograđana bio je Boban Marjanović sa 18 poena, a zabeležio je i sedam skokova. Pratio ga je Markus Vilijams sa 12 poena i to su bila jedina dvojica dvocifrenih igrača, devet poena ubacio je Nikola Kalinić, imao je i pet skokova i tri asistencije.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Micov sa 12 poena, Pocijus i Arojo ubacili su po 12, a Erceg četiri.

Prvi deo meča obeležila je dominacija Marjanovića sa 10 poena, od 15 zvezde, da bi u nastavku Arojo diktirao ritam u korist Galate.

Delije su odale počast Ivkoviću, ubacile svinjsku nogicu na teren, izviždale Turke, ali većih incidenata nije bilo. Nisu izostali lepi potezi miljenika Delija, Bobija Marjanovića, Vilijamsa, Dangubića...

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter