0
Evroliga

EVROLIGA: Bertans savladao Kinzija, Armani iznenadio u Malagi

Objavljeno: 16.01.15 u 23:02

U preostalim mečevima 3. kola TOP 16 gaze Evrolige, Laboral kuća je bila bolja od Nižnjeg Novgoroda sa 81:74,  u duelu  bivših igrača Partizana Davisa Bertansa i Tarensa Kinzija. Panataninaikos je deklasirao Žalgiris sa 77:58, dok je Armani napravio iznenađenje pobedivši Unikahu u Španiji sa 84:77.

Duel između Laboral kuće i Nižnjeg Novgoroda bio je u egalu tokom 35 minuta, ali je poslednjih par minuta donelo odluku o pobedniku. Nešto više koncentracije, ali i sreće u završnici imao je domaći tim koje je do pobede predvodio Majk Džejms sa 14 poena, dok je najefikasniji na susretu bio Tejlor Ročesti iz poraženog sastava.

‘Najnezanimljivija’ utakmica viđena je u Atini, gde je već u prvoj četvrtini PAO stigao do visoke prednosti. Ona je rasla i tokom druge deonice, da bi sredinom treće razlika iznosila i 24 poena. Na kraju je Žalgiris spustio zaostatak na minus 19, ali to neće biti velika uteha Litvancima koji su imali samo dva dvocifrena igrača, dok su atinski ‘Zeleni’ imali čak šest košarkaša sa 10 i više poena.

U Malagi je viđena najveća drama, s obzirom da je pobednik meča između Unikahe i Armanija odlučen tek u poslednja dva minuta. U utakmici punoj preokreta, Armani je dobio prvu četvrtinu, Unikaha drugi, Italijani ponovo treću, da bi u četvrtoj ponovo tim iz Malage stigao do egal završnice. Međutim, gosti iz Milana su neverovatno šutirali u samom finišu, a Linas Klejza je sa dve trojke u tim trenucima doneo Armaniju ključnu prednost. Najefikasniji je bio Alesandro Đentile sa 20 ubačenih koševa, dok je ‘iks-faktor’ Linas Klejza upisao 15 poena. Stefan Marković nije igrao za Unikahu na ovom meču.

REZULTATI:

Četvrtak:

Efes – CSKA 69:78

Alba Berlin – Real Madrid 61:79

Makabi – Barselona 70:68

Petak:

Fenerbahče – Olimpijakos 68:74

Laboral Kuća – Nižnji Novgorod 81:74

Panatinaikos – Žalgiris 77:58

Crvena zvezda – Galatasaraj 65:74

Unikaha – Armani Milano 77:84

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter