0
Evroliga

ZVEZDA U USPONU: Dva Srbina i Hrvat u borbi za prestižno Evroligino priznanje (FOTO)

Objavljeno: 14.01.15 u 00:14

Pored brojnih nagrada za najbolje igrače, poentere, skakače, asistente Evroliga svake godine dodeljuje i nagradu „Zvezda u usponu“ koja je u prethodnim sezonama završavala i u rukama naših mladih igrača. Ovo priznanje dobijali su Novica Veličković i Bogdan Bogdanović u čijim rukama se trenutno nalazi taj trofej.

Posle 10 kola prve i dvae runde druge faze Evrolige statistički su se izdvojila trojica igrača sa ovih prostora.

rajying-star

Prvi na toj listi je kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović koji je na 12 mečeva zabeležio 170 indeksnih poena odnosno 14,17 po utakmici.

Iza njega sledi hrvatski košarkaš Dario Šarić koji od ove sezone igra za Anadolu Efes i po meču upisuje 13,27 indeksnih poena odnosno ukupno ih ima 146 s tim da je odigrao jednu utakmicu manje od Mitrovića.

Za sada na trećem mestu je bivši Partizanovac, a sada igrač Fenerbahčea Bogdan Bogdanović sa 132 indeksna poena odnosno tačno 11 u proseku na 12 odigranih mečeva.

Na četvrtoj poziciji trenutno je Čedi Osman iz Anadolu Efesa, a potom slede još dva nekadašnja igrača Partizana – Davis Bertans koji je sada košarkaš Laboral Kuće i Leo Vesterman koji igra za Limož.

Od naših košarkaša na 16. mestu je igrač Bajerna iz Minhena Vasilije Micić koji prosečno beleži 6,83 indesknih poena po meču.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter