0
Košarka

NBA: Kris Boš srušio Kliperse, Klivlend ponovo poražen

Objavljeno: 12.01.15 u 08:35

U nastavku takmičenja u američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi tokom prošle noći odigrano je pet utakmica.

Zapravo, dve od pet utakmica okončane su još sinoć po srednjeevropskom vremenu. Najpre su na parket izašli igrači lidera Istoka, Atlante Hoks koji su u svojoj Filips Areni dočekali jako dobri Vašington.

Međutim, Hoksi ove sezone igraju fantastično, a pečat generalnog menadžera Denija Ferija vidi se svuda po terenu. Naime, ovaj generalni menadžer svojevremeno je za vreme igračkih dana učestvovao u osvajanju šampionske titule sa San Antonio Sparsima.

A upravo onaj sistem koji je prepoznatljiv u San Antoniju unazad već petnaest godina, sistem fantastičnog protoka lopte, igra je na koju se Hoksi oslanjaju ove sezone.

U timu koji praktično nema pravu NBA zvezdu, gotovo svi igrači imaju bitnu ulogu, nikad se ne zna ko će eksplodirati, ali ono što se zna jeste da će Kajl Korver pogoditi barem neku trojku. U ostalom, ovaj momak tokom sezone šutira iznad 50% van linije 7,24. Noćas je gađao 5-7, ubacio je 19 poena, a Vašington je do nogu potučen.

Treba napomenuti i da je Džef Tig imao dabl-dabl sa 11 poena i 10 asistencija.

U drugom meču, koji je takođe zavšen sinoć, ekipa Majami Hita gostovala je u Stejpls Centru gde se sastala sa LA Klipersima.

Kris Pol je sjajno otvorio susret, u prvoj deonici je ubacio 10 od svojih 23 poena, Klipersi su poveli sa 12 poena razlike, ali to nije bolo dovoljno da bi upisali trijumf.

Gotovo kao u transu zaigrao je Hasan Vajtsajt, svojevremeno 33. pik s drafta 2010. godine, koji je stigao do rekorda karijere od 23 poena uz 16 skokova i šut iz igre 10-13.

Za to vreme CP3 je podelio 9 asistencija, ušao je u klub prvih 20 najboljih asistenata svih vremena, dodavao je loptu Blejku Grifinu koji je ubacio 26 koševa, ali četa Doka Riversa nije uspevala da pronađe odgovor za Krisa Boša.

Ol-star Hita dominirao je u fazi napada, pogađao je teške fejd-avej šuteve i na kraju završio sa 34 poena na taj način pomogavši svom timu da prekine seriju od tri poraza na gostovanjima.

Prava drama viđena je u Fedek Forumu u kojem su domaći Grizlisi odigrali meč na dva produžetka sa nezgodnim Finiksom. Sansi praktično nisu postojali tri deonice, gubili su sa dvocifrenom razlikom, ali su u četvrtoj četvrtini ipak uspeli da se vrate u život pošto je Pi Džej Taker pogodio na nešto više od 5 sekundi za izjednačenje.

Prvi produžetak doneo je nervoznu igru oba tima, Erik Bledso je imao šut za pobedu, ali je promašio, pa je meč otišao u drugi produžetak u kojem je Mark Gasol ubacio 7 od svojih 12 poena i na taj način je rešio pitanje pobednika.

Ekipa Klivlenda i dalje igra bez Lebrona Džejmsa. Povređeni superstar propustio je sedmi vezani meč, a Klivlend je upisao šesti poraz, ukupno peti vezani. Kevin Lav je odradio svoj deo posla, ubacio je 25 poena uz 10 skokova, Kajri Irving je dodao 21 poen uz 7 asistencija, ali je sve to bilo premalo.

Novajlija u dresu tima iz Ohaja, Džej Ar Smit sa šutom iz igre 2-10 nije postojao na terenu, dok je na drugoj strani terenom marširao Demarkus Kazins sa 26 poena i 13 skokova.

I na kraju, ekipa Lejkersa ugostila je Porltand. Kobi Brajant je odlukom trenera Bajrona Skota šesti meč ove sezone proveo na klupi, zbog odmora.

Na drugoj strani odmor nije bio potreban Ol-star plejmejkeru Trejblejzersa, Demjanu Lilardu. Fantastični igrač meč je završio sa 34 poena i 7 asistencija, a čak 17 poena je ubacio u poslednjoj deonici čime je pitanje pobednika bilo rešeno.

Rezultati:

Atlanta – Vašington 120:89
L.A. Klipers – Majami 90:104
Memfis – Finiks 122:110 2p
Sakramento – Klivlend 103:84
L.A. Lejkers – Portland 94:106

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter