13
Domaći fudbal

ZVEZDIN ŠAMPION: U fabrici Vladimira Jugovića policija pronašla 1300 tona švercovanog duvana

Objavljeno: 09.01.15 u 13:40

Višestruki osvajač Lige šampiona i bivši fudbaler Crvene zvezde, Vladimir Jugović, jedan je od vlasnika fabrike AD Duvan iz Ljubovije. Upravo u toj fabrici policija je juče pronašla i zaplenila 1338 tona švercovanog duvana.

Kako navodi list Kurir, u zajedničkoj akciji  pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, BIA i Poreske policije, u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom u Šapcu, zaplenjeno 1.338 tona duvana u fabrici čiji je vlasnik, između ostalih, i proslavljeni fudbaler, Vladimir Jugović.

U ovoj akciji zaplenjeno je rekordnih 1.338 tona duvana i uhapšeno 12 osoba koje su ostvarile protivpravnu imovinsku korist od preko 490 miliona dinara, a budžet Republike Srbije oštetili za oko 139 miliona dinara.

U kompaniji AD Duvan 70 % vlasništa je u rukama države, ali  25 % ovog preduzeća poseduje i Vladimir Jugović, dok je pet % u rukama malih akcionara. Jugović je akcije u ovoj kompaniji kupio još 2007. godine tada poručivši da ulazi u posao „kako bi pomogao zaposlenima da izađu iz krize“.

U saopštenju policije navedeno je da je 12 osoba uhapšeno zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela: zloupotreba položaja, falsifikovanje službene isprave i poreske utaje.

Oni su osumnjičeni da su u fabrici AD Duvan u toku 2014. godini dopremili sušeni duvan radi dalje prerade u količini od 1.338.082,00 kilograma u vrednosti 295.153.705,14 dinara, bez porekla i zavođenja kroz poslovnu dokumentaciju AD Dunav, koji je bio namenjen za prodaju van legalnog tržišta. Time je budžet Republike Srbije oštećen za ukupno 138.531.094,28 dinara.

hotsport.rs

0
0

13 Komentara

  1. Ovo je sramota za Srbiju . Mli na linc ,a veliki“ koji pokradose ovaj narod uvek izadju nedodirnuti.Sram vas bilo!

    0
    0
    Odgovori
  2. ovo je sramota državnih službi ovaj iz poreske treba biti smenjen ako ima i trunka pravde takođe direktor bie bi trebao odgovarati čim se to bavi bia, trebaju svi zvezdaši da se usprotive pljački jugovića jer ovo je udar i na zvezdu.

    0
    0
    Odgovori
  3. ovo je sramota državnih službi ovaj iz poreske treba biti smenjen ako ima i trunka pravde takođe direktor bie bi trebao odgovarati čim se to bavi bia, trebaju svi zvezdaši da se usprotive pljački jugovića jer ovo je udar i na zvezdu.

    0
    0
    Odgovori
  4. možda on i nezna ko vodi ovu akciju dobro se zna da on nema ništa sa švercom kao ni uhapšeni pročitajte vreme od 15.01.2015alo neko iz zvezdinog pravnog tima vuče konce

    0
    0
    Odgovori
  5. Ovo je ocigledan primer kako funkcionise aktuelna vlast, parola „drzt lopova“ je njihov osnovni moto a okupili su oko sebe sve nepismene i priucene „strucnjake“ koji optuzuju i hapse bez validnih dokaza.dali je moguce da neko ,a vidimo da jeste,iznese u javnost da se neko ko ima 25% kapitala naziva vlasnikom fabrike,a drzava sa 70%nije a drzava kao vlasnik ,to jest aktuelna vlast ,bira i postavlja menadzment i direktora .Gde je njihova odgovornost? Verovatno su kadrovi SNS pa oni ne podlezu javnoj osudi za kriminal

    0
    0
    Odgovori
  6. sto se tice tezine, to ne moze da stane ni u 10 fabrika . a nije mi jasno kako je jugovic vlasnik sa 25 posto a drzava nije sa 70

    0
    0
    Odgovori
  7. fabrika VLADIMIRA JUGOVICA vecinski vlasnik drzava, sram vas bilo da pisete tako kad su vam bile potrebne pare da radnicima date plate tad vam je bio dobar a sad u napad ja ga licno ne poznajem ali igrao je fudbal zasto sto ga je voleo a ne samo zbog novca.

    0
    0
    Odgovori
  8. da li vi imate pojma koliko je 1300 tona,boze primi ih u jedinstvo,znate li koliko je to cigareta,ej dodjite sebi i prestanite sa glupostima,ili ajde da zamazemo oci ljudima pa da spomenemo jugovica,da se vlasi ne sete neceg drugog.

    0
    0
    Odgovori
  9. Kakve gluposti, fabrika u vecinskom vlasnistvu drzave a vi pisete u Jugovicevoj! Verovatno nikada nije ni krocio u istu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter