0
Evroliga

FOTO: kkcrvenazvezda.rs/

SKANDAL: Tursko tužilaštvo nije tražilo maksimalnu kaznu za Markovog ubicu

Objavljeno: 08.01.15 u 09:04

Ubica navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića Turčin Kadri Aktaš mogao bi da bude osuđen na zatvorsku kaznu od maksimalno 18 godina pošto je tužilaštvo zbog ubistva sa predumišljajem zatražilo toliku kaznu tvrdeći da je od strane srpskih navijača bilo „neopravdanih provokacija“.

Kako piše turski list Hurijet tužilac je u opštužnici naveo da su se pristalice crveno-belih uoči meča protiv Galatasaraja okupljali na više lokacija ispred dvorane Abdi Ipekči i da su mnogi bili u alkoholisanom stanju.

Nakon međusobnog sukoba dve grupe navijača u kojem su jedni koristili baklje i palice, a drugi flaše i palice policija je navodno ispalila suzavac kako bi razdvojila zavađane strane, ali je tom prilikom manja grupa gostujućih pristalica izgubila kontakt sa glavninom. Tada na scenu stupaju Aktaš i još šestorica optuženih koji su napali navijače Zvezde.

– Marko Ivković je udario po nosu i povredio Kadrija Aktaša, dok mu se on približavao sa nožem u ruci, koji je nakon incidenta pronađen. Aktaš je izvršio ubistvo sa predumišljajem, tako što je žrtvu izbo nožemm, reagujući na provokaciju, piše između ostalog u optužnici gde se takođe kaže da su na ubicinim pantalonama pronađene mrlje krvi koja pripada ubijenom Ivkoviću.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter