0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Zvezda dolazi na noge prvaku Evrope, Bobi vs Big Sofo

Objavljeno: 08.01.15 u 10:53

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 20.05 sati u Tel Avivu igraju meč 2. kola Top 16 faze, a protivnik će im biti aktuelni prvak Evrope – Makabi.

Dva tima su i prošle godine odmerila snage u ovom takmičenju, ali u ranijoj fazi, a oba duela pripala su „ponosu Izraela“. Onaj odigran u Nokija areni Izraelci su nešto lakše rešili u svoju korist, ali crveno-beli su godinu dana iskusniji, a pored toga ove sezone su pokazali da su i u gostima prilično konkurentni.

Svakako najzanimljiviji duel vodiće dominantni centri koje imaju dve ekipe, sa jedne strane ogromni Sofoklis Skorijanitis, a sa druge MVP prve faze takmičenja i najviši igrač Evrolige – Boban Marjanović.

– Nastavlja se žestok ritam. Praktično smo došli iz Ljubljane direktno u Pionir na trening, a u utorak rano ujutro idemo na dug put za Tel Aviv. Sledeći meč je nova obaveza, ali obaveza koja nam predstavlja priliku da uživamo u meču protiv prvaka Evrope. Makabi je kao i svake sezone tim sa najvišim ambicijama i koji ima priliku da brani titulu prvaka Evrope. Pretrpeli su određen promene, ali i zadržali okosnicu tima koji je ostvario veliki uspeh. U prvom kolu su vodili veći deo utakmice protiv Panatinaikosa, ali su Grci dobro reagovali i na taj način pokazali da su i oni tim za najviše domete. Najmlađi smo tim u Evroligi i gledamo Top 16 fazu kao veliku priliku za napredak što ne znači da ćemo se drugačije pripremati za predstojeće duele. Pripremićemo se na najbolji mogući način da pariramo Makabiju na gostovanju uz želju da damo sve od sebe da napravimo iznenađenje, rekao je u najavi ovog meča trener Crvene zvezda Dejan Radonjić.

Dva tima imaju prilično izjednačenu statistiku u dosadašnjem delu Evrolige, a jedine razlike su gotovo šest lopti više uhvaćenih od strane Crvene zvezde, dok sa druge strane Makbi gubi gotovo četiri lopte manje po utakmici.

Navijačima kluba sa Malog Kalmegdana svakako je ostao u pamćenu prilično uvredljiv transparent koji su razvile pristalice Makabija na prošlosezonskom duelu pa se sigurno svi nadaju da je možda došlo vreme da se prvaku Evrope pokaže „ko je Crvena zvezda“.

Oba tima su u 1. kolu doživela poraze, Crvena zvezda pred svojim navijačima od Reala, a Makabi na gostovanju Panatinaikosu u Atini.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter