0
Evroliga

PARTIZANOVCI SLAVE: Kako provode Božić Bogdanović, Anđušić i Tepić?

Objavljeno: 07.01.15 u 14:19

Božiću se svi raduju, pa makar bili daleko od kuće poput Bogdana Bogdanovića i Danila Anđušića. Za razliku od njih, Milenko Tepić će ovaj Božić provesti kod kuće. Konačno…


Bogdan Bogdanović će i ove godine biti daleko od porodičnog doma i Božić će proslaviti sa saigračima i stručnim štabom Fenera.

– Nemam sreće sa božićnim rasporedom već duži niz godina, jer sam uvek negde na putu… Nastaviću tradiciju i ove godine, proslaviću Božić negde sa ekipom na gostovanju. Prošle godine sam bio u Minhenu, ove godine mi se ‘zalomio’ malo slabiji grad Nižnji Novgorod. Poslednji put sam u krugu porodice obeležio naš najveći praznik još pre četiri-pet godina, kada sam bio kod kuće ceo dan, što je i najlepše – kaže Bogdan Bogdanović.

Danilo Anđušić će Božić provesti u Bilbau, ali je srećniji nego ranije, jer sada neće biti sam.

– Prethodnih par godina, obično sam božićne praznike provodio u inostranstvu, a pre toga, dok sam igrao za Hemofarm, slavio sam u Vršcu, uglavnom sam… Nije baš dobar osećaj kada tih dana nisi sa najrođenijima, ali profesionalizam je takav i sve to ide uz naš posao. Ove godine će mi biti mnogo bolje, jer ću biti u društvu bliskih ljudi. Sa mnom u Bilbau je moja draga Ivana, a možda na Božić skoknemo i do neke plaže. Uglavno, bićemo kod kuće, a pošto se lepo družimo sa mojim saigračima Todorovićima, Dejanom i Markom, svi zajedno ćemo proslaviti ovaj veliki pravoslavni praznik uz bogatu trpezu. Napravićemo ručak tako da nam bude kao kod kuće, u Srbiji. Inače, ovo će mi biti prvi Božić u poslednjih nekoliko godina sa tako bliskim ljudima, zbog čega sam jako srećan – rekao je Danilo.

Košarkaš Partizana Milenko Tepić najveći hrišćanski praznik slavi od rođenja, po mogućstvu u krugu porodice.

– Ako mi obaveze dozvole, Božić proslavljam u krugu porodice. Kao najveći pravoslavni praznik, slavim ga od rođenja. Običaji su vezani za porodičnu večeru na Badnje veče, pa rano ustajanje, doručak u krugu najbližih, lomljenje česnice, gde je posebna čast naći dinar u česnici. Proslava praznika poput Božića je izuzetno važna stvar, koju treba negovati i čuvati. Naravno, sve u granicama pristojnog, onog što ide uz veliki praznik. A kada ste profesionalni sportista, uprkos želji i volji, ne možete da se pridržavate svih verskih kodeksa, ali neki minimum uvek može da se poštuje. Barem da se posti na Veliki petak. Poneo sam i zanimljivo iskustvo proslave Božića kada sam igrao u Grčkoj i Španiji. Grci su nama, Srbima, mnogo bliži mentalitetom, običajima i verom, pa sam kod njih to zaista dozvoljavao kao veliki verski praznik. U Španiji je za Božić najvažnija večera u krugu porodice, takav sam, barem, utisak stekao – prepričao je svoja iskustva Tepić, u razgovoru za Sport.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter