0
Evrokup

FOTO:STARSPORT

LABOVIĆ: U Last 32 svaka utakmica biće praznik

Objavljeno: 07.01.15 u 17:44

Srpski internacionalac Dragan Labović ove sezone ponovo je onaj stari. Iskusni krilni centar pruža sjajne partije u dresu najtrofejnijeg rumunskog kluba Asesofta, koji je uveo u drugu rundu Evrokupa.

– U Rumuniji mi je stvarno sjajno. Blizu mi je Beograd, pa često mogu da skoknem na dan-dva. A život kao život, svuda je manje više isti – započinje priču Labović.

Asesoft je uspešno završio takmičenje u prvoj fazi Evrokupa, u kojoj je bio u grupi sa Partizanom, a srpski košarkaš je postao heroj posle neverovatne pobede u Jerusalimu i plasmana u Last 32 fazu.

– Prošli smo veoma jaku grupu, svaka utakmica je bila tvrda. Timovi poput Banvita, Lijetuvos Ritasa i Hapoel Jerusalima su za svaki respekt. Na kraju, ispala je ekipa sa, po mom mišljenju, najvećim individualnim kvalitetom Hapoel, kao i Partizan koji ima problem sa finansijama, ali koji će verovatno opet da napravi čudo na kraju sezone. Istina je da sam bio heroj u toj odlučujućoj utakmici sa Izraelcima. Usput, u životu nisam odigrao luđu utakmicu. Vodili smo osam razlike u 36. minutu, a na kraju igrali dva produžetka. U produžetku sam dao skoro sve poene i ukrao loptu u poslednjoj sekundi, ali verujte da mi je to nije bitno. Važno je da smo prošli u drugi krug i da igramo još šest utakmica – skromno poručuje Labović.

Sjajni krilni centar je ostvarivao izuzetne učinke u Evrokupu. Imao je neverovatan procenat ubačenih trojki od čak 52 posto (15-29), a beležio je prosečno deset poena za 20 minuta provedenih na parketu.

– Sad ste me malo iznenadili informacijom da imam tako dobar procenat za tri poena. Nije to tako loše – uz osmeh potvrđuje Labović, a o očekivanjima u nastavku Evrokupu kaže

– Druga runda je priča za sebe, tu su prejaki timovi! Lokomotiva i Valensija su sigurno favoriti, ali mi igramo bez opterećenja i svaka utakmica nam je praznik. Sigurno nećemo da spustimo ruke i da se predamo, igraćemo najbolje što znamo, pa šta bude – predviđa Labović.

S obzirom na izuzetne rezultate i dobre igre i planovi srpskog košarkaša su u vezi sa Asesoftom.

– Najbitnije je da završim sezonu živ i zdrav, da uzmemo titulu u Rumuniji, što se od nas i očekuje, a za sledeću sezonu još je rano pričati. Ipak, ne bih imao ništa protiv ni da ostanem ovde još godinu dana – zaključuje lider Asesofta iz Ploeštija Dragan Labović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter