0
Evropske lige

FOTO: marca.com

KUP KRALJA: Atletiko ponovo nadigrao Real i stekao veliku prednost pred revanš (VIDEO)

Objavljeno: 07.01.15 u 22:51

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su ekipu Reala rezultatom 2:0 (0:0) u prvom meču osmine finala Kupa kralja. Ovo je treća pobeda Atletika u poslednja četiri duela sa gradskim rivalom.

Atletiko je do pobede došao golovima Raula Garsije u 58. iz penala i Himeneza u 76. minutu.

Treneri Dijego Simeone i Karlo Anćeloti odlučili su da odmore nekoliko standardnih prvotimaca, pošto za domaće u startnoj postavi nije bilo Moje, Huanfrana, Mirande, Sikere, Kokea, Turana i Mandžukića, dok su kod gostiju na klupi ostali Kasiljas, Karvahal i Ronaldo.

Real je bolje otvorio meč, već u trećem minutu Ramos je imao odličnu priliku kada je nakon kornera njegov udarac glavom zaustavio Jan Oblak.

Povratnik u redove Atletika Fernando Tores bio je opasan pred golom, u nekoliko situacija je bio najbliži opasnoj zoni, ali golman Reala u prvom poluvremenu nije imao većih problema.

Ipak, drugo poluvreme u potpunosti je pripalo domaćima. U 56. minutu Ramos je nepotrebno oborio Raula Garsiju u svom šesnaestercu, a sudija je opravdano pokazao na belu tačku. Isti igrač je bio siguran, pošto je pogodio sam ugao gol Kejlora Navasa.

Karlo Anćeloti je bio primoran da u igru uvede Kristijana Ronalda, koji je zamenio Rodrigeza, ali ni Portugalac nije mogao da pomogne slabom timu Reala.

U 76. minutu, Himenez je rešio pitanje pobednika kada je nakon Gabijevog kornera bio najviši u skoku i glavom savladao Navasa za 2:0.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, pa ni promene rezultata, pa je Atletiko stekao kapitalnu prednost pred revanš na Santjago Bernabeu za nedelju dana.

U drugom večerašnjem susretu, Viljareal je na svom Madrigalu savladao Real Sosijedad rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Čerišev u 71. minutu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter