0
Fudbal

FOTO: FSS

FUTSAL: Srbija preokretom do pobede protiv Holandije

Objavljeno: 07.01.15 u 18:06

Futsal reprezentacija Srbije zabeležila je pobedu od 3:2 (1:2) u revanš meču sa selekcijom Holandije odigranom u Alemereu. Strelci za naš tim bili su Kocić, Pršić i Perić koji je u poslednjim momentima meča odlučio pobednika.

Almere, Topsports centrum
Gledalaca 1300
Sudije Bari Vejers (Holandija) i Vladan Radulović (Srbija).
Žuti kartoni: El Morabiti (Holandija), Milosavac (Srbija). Crveni karton: Kostić (Srbija,32.minut)
Strelci: 0:1 Kocić (6), 1:1 Musaui (7), 2:1 H. Buzambu (11), 2:2 Pršić (34), 2:3 Perić (40).

Holandija: Masbomel, Saduni, Alush, Dzejar, S. Buzambu, Musaui, Amrani, El Morabiti, Velseboer, Ataibi, El Hatah, Beshlija, H. Buzambu, Kujk. Selektor: Marsel Losveld

Srbija: Aksentijević, Perić, Živanović, Rakić, Milosavac, Matijević, Aleksić, Pršić, Simić, Kocić, Kostić, Milojević, Stojković, Antonić. Selektor Aca Kovačević

Za razliku od prve utakmice gde je domaćin poveo sa 1:0, a Srbija preokrenula, sada se u prvom poluvremenu dogodilo obrnuto. Kocić je lepim golom doneo vođstvo „orlovima“, ali su Holanđani brzo uzvratili i preko Musauija i Huseina Buzambe i otišli na odmor sa golom prednosti. U nastavku su domaćini žestoko pritisnuli presingom, rešeni da se revanširaju za poraz prethodnog dana, a na obe strane bilo je izglednih prilika. Simić je u 28.minutu promašio sa dva metra, a zatim je Ataibi imao još bolju poziciju, šutirao je preko gola.

U 32. minutu viđena je sporna situacija, Srbija je bila u kontri, gol je bio nebranjen, jer je čuvar mreže Holanđana nepotrebno istrčao i kada je Kocić trebalo da postigne gol, sa klupe domaćina pogođen je markerom zbog čega se dekoncentrisao i promašio. El Morabiti je za to kaznjen samo žutim kartonom, ali je nešto kasnije isključen Danilo Kostić zdbog udaranja rivala laktom. Sa igračem manje Srbija se uspešno branila, a čim je istekao poslednji minut kazne Marko Pršić utrčava i uzima loptu i iz kontre postiže pogodak za 2:2… U finišu velika drama sa srećnim krajem po naš tim. Holanđani su napadali, pretili, pritiskali, ali iz kontre Marko Perić postiže pobedonosni pogodak 11 sekundi pre kraja za još jedan trijumf Srbije u Almereu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter