0
Fudbal

FOTO: KSS

PONOS SVOG GRADA: Teo i Matić najbolji sportisti Valjeva

Objavljeno: 06.01.15 u 14:46

U tradicionalnom izboru najboljih sportista Valjeva na Badnji dan priznanje za najbolje u muškoj konkurenciji podelili su košarkaš Miloš Teodosić i fudbaler Nemanja Matić. Najbolji trener je Vladimir Đokić, dok je i Roman Lisac, generalni menadžer ABA lige, dobio nagradu za ličnost godine.


Miloš Teodosić gotovo svake godine dobija ovo priznanje, budući da konstantno dobro nastupa za moskovski CSKA, kao i reprezentaciju Srbije sa kojom je prošlog septembra osvojio srebro na Mundobasketu u Španiji. Nagradu za najboljeg sportistu podelio je sa Nemanjom Matićem, fudbalerom Čelzija koji nikako nije mogao da bude izostavljen iz ovog izbora. Prethodna godina je bila najbolja u njegovoj karijeri, u kojoj je prosto eksplodirao i pokazao da je jedan od najboljih igrača sredine terena na svetu.

Ponos Valjeva je svakako košarkaški klub Metalac koji sa uspehom nastupa u ABA ligi. Do sedam pobeda u regionalnoj ligi ih je sa klupe vodio Vladimir Đokić, koji je nagađen zvanjem najuspešnijeg trenera. Zbog istog uspeha predsednik kluba profesor dr Boško Đukanović proglašen je za sportskog radnika godine, a generalni menadžer ABA lige Roman Lisac dobio je priznanje za ličnost godine u Valjevu zbog svog doprinosa razvoju košarke u ovom gradu, pre svega uručivanjem specijalne pozivnice Metalcu za učešće u Jadranskoj ligi.

Za najbolje sportistkinje u Valjevu proglašene su odbojkašice Vizure, Maja Savić i Ljiljana Ranković, a sportski podvig godine ostvario je Marko Jovanović, rvač Mladosti koji je seniorski prvak Srbije u slobodnom stilu i treći na Mediteranskim igrama.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter