0
Evropske lige

HEROJ DANA: Upoznajte Akinfenvea, 105 kg teškog navijača Liverpula koji je ‘crvenima’ dao gol (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 06.01.15 u 08:52

U jučerašnjim i današnjim izdanjima britanske štampe, jedan od heroja jeste napadač AFC Vimbldona Adebajo Akinfenva poznat i kao ‘ZVER’.

Ovaj momak je uoči duela sa Liverpulom u trećem kolu FA kupa dospeo do naslovnica ostrvskih medija iz više razloga – prvo, na terenu deluje kao pravi gorostas, ima 105 kilograma, ali i pored toga ima zavidne golgeterske sposobnosti. Drugo, veliki je navijač Liverpula i obećao je da će postići gol svom voljenom klubu.

– Ne biste verovali koliko i kako sam igrao po svojoj sobi kada sam gledao žreb. Volim Liverpul ceo svoj život – rekao je Akinfenva uoči utakmice.

Zanimljivo ovaj momak nikada nije igrao ni za jedan klub iznad engleske Lige 1, odnosno trećeg ranga takmičenja, ali je u svakom klubu bio i više nego golgeterski raspoložen. Nastupao je za nekoliko niželigaških klubova – Beri Taun, Boston junajted, Lejton Orijent, Donkaster, Torki junajted, Svonsi, Milvol, Nortempton taun, a u karijeri je odigrao 437 utakmica i postigao 151 pogodak!

Sinoć je Akinfenva postigao pogodak u 36. minutu za 1:1, ali je to bilo nedovoljno Vimldonu da napravi iznenađenje pošto je Liverpul slavio golovima Džerarda u 12. i 62. minutu.

Zanimljivo, nakon utakmice, niko nije smeo da priđe kapitenu Liverpula za razmenu dresova, znalo se kome je pripala ta uloga još prilikom žreba.

– Želeo sam Džerardov dres. Rekao sam momcima pre utakmice da će imati problema sa mnom ukoliko mu neko priđe i pita za dres. Naročito zbog njegove izjave da mu je ovo poslednji FA kup sa Liverpulom. Nije bilo govora o tome ko će se menjati dresova sa Stivijem – rekao je Akinfenva nakon utakmice.

FOTO: TWITTER
FOTO: TWITTER

Upoznajte još malo ovog momka i saznajte zbog čega ga zovu ‘Zver’ i smatraju najjačim fudbalerom ikada…


hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter