0
Košarka

NBA: Pistonsi cvetaju posle otkaza Smitu, Klivlend postao ‘šupa’ bez Lebrona

Objavljeno: 05.01.15 u 08:35

U nastavku takmičenja u najjačoj svetskoj košarkaškoj ligi, noćas je na repertoaru bilo šest utakmica.

NBA maraton je započet još sinoć po srednjeevropskom vremenu, pošto su od 19:00 sati igrali domaći Klivlend i gostujući Dalas.

Kao što je poznato, Lebron će morati da pauzira dve sedmice zbog povrede noge, a u prethodnih četiri meča bez njega, Kavsi su upisali tri poraza i pobedu. Noćas su samo pokazali tačnost izreke: „bez kralja ne valja“.

Uprava Kavalirsa poručila je da aktuelni trener koji je prethodne sezone osvojio Evroligu, Dejvid Blat, ne mora da strahuje za posao, ali to nije donelo mnogo toga pozitivnog timu iz Ohaja.

Kevin Lav je odigrao prvi meč sa 30 poena u dresu novog kluba, ali Dalas, koji je i pre dolaska Ražona Ronda imao kvalitetnu ekipu, jasno je pokazao da će ove sezone imati ne skrivene šampionske ambicije. Bolji od ostalih bio je Monta Elis sa 20 poena, po 14 su ubacili Čendler Parsons, Barea i Tajson Čendler, dok je Dirk Novicki nanizao 15 poena.

Ekipa Detroita igrala je svoj peti meč otkako je šokirala javnost i otpustila Džoša Smita, najplaćenijeg igrača kluba. Međutim, otkaz skupo plaćenoj zvezdi dao je krila ovom timu koji je već bio prežaljen. Noćas su stigli do pete pobede u nizu, ovog puta nad Sakramentom.

Brendon Dženings nije uspevao da sastavi kraj sa krajem za vreme ere Džoša Smita, njegovi procenti bilis u visoki kao temperatura u Srbiji u novogodišnjoj noći (-20 za one koji se ne sećaju), ali sve je to nestalo otkako je otišao pomenuti krilni centar.

Fantastični Dženings noćas je stigao do rekorda sezone od 35 poena, uz sjajan šut iz igre 14-21, podelio je i 7 asistencija, a u prelomnim trenucima treće deonice sam je vezao 15 poena i rešio je pitanje pobednika. Zanimljivo, Detorit je svih pet mečeva od otkaza Džošu Smitu pobedio dvocifrenom razlikom.

Ekipa Majami Hita igrala je vrlo loše u poslednjih tri meča, ali je noćas uspela da upiše pobedu savladavši Bruklin Netse, za koje Deron Vilijams i dalje vrši ulogu rezervnog plejmejkera.

Trijum četi Erika Spolstre zajedničkim snagama doneli su Ol-star igrači: Dvejn Vejd i Kris Boš pošto su ubacili 25 poena uz 7 asistencija i 26 poena uz 5 skokova.

Njujork Niksi vezali su 11 uzastopnih poraza, a toliki broj vezano izgubljenih mečeva nisu upisali još od daleke 1985. godine. Naravno, tim iz Medisona i dalje je bez povređenog Mela Entonija, a noćas su u „Meku košarke“ stigli mladi igrači Milvokija.

Epilog meča ne treba ni pretpostaviti: Niksi su ponovo zamahali belom zastavicom, a Baksi pokazuju da je ovo tim koji je pažljivo selektovan i na koji se mora obratiti pažnja, ukoliko ne ove, onda u godinama koje budu dolazile. Naravno, ukoliko neki potencijalni trejd ne odvede Adetokumpa, Najta ili Hensona u neki od vodećih klubova u NBA ligi.

Po prvi put ove sezone, ekipa Toronto Reptorsa izgubila je tri vezana meča. Noćas su im dželati stigli iz pustinje u Arizoni, preciznije – iz Finiksa. Erik Bledso je ubacio 20 poena.

I za kraj, ekipa Lejkersa savladala je Indijanu u svom Stejpls Centru. Neposredno pred start meča, trener „JezerdžijaBajron Skot tražio je od Kobija Brajanta da šutira više nego što je to činio u pretodnih nekoliko mečeva, kada je „Crna Mamba“ delila asistencija svojim saigračima kao na tacni.

Međutim, momak koji na svom džojstiku nema dugme za pas, nije želeo da posluša savet svog trenera: Brajant je iz igre uzeo samo 14 šuteva pogodivši tačno polovinu uključujući i najvažniji šut na meču, na 12 sekundi pre kraja, šut kojim je rešeno pitanje pobednika.

Kobi je meč završio sa 20 poena i sa po 6 skokova i asistencija bez izgubljene lopte.

Rezultati:

Klivlend – Dalas 90:109
Detroit – Sakramento 114:95
Majami – Bruklin 88:84
Njujork – Milvoki 82:95
Finiks – Toronto 125:109
LA Lejkers – Indijana 88:87

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter