0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

DODIĆ: Nastavljam Ćurčićevim stopama

Objavljeno: 05.01.15 u 18:32

Novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Dodić rekao je da neće menjati principe i praksu u radu koju je ustanovio njegov pretdhodnik Radovan Ćurčić.

– Ćurčić je ustanovio najbolji prinicip u fudbalu, a to je da uvek igraju najbolji, bez obzira na okolnosti i izbor igrača. Sa njim imam odličnu saradnju godinama unazad, još iz vremena kada sam radio u Javoru iz Ivanjice. Dobro poznajem igrače koje je on odabrao za minule kvalifikacije. To je jaka i dobra grupa momaka, veoma motivisana i radna. Treba nastaviti tamo gde je u radu sa njima prekinuo Ćurčić – rekao Dodić u prvom obraćanju javnosti posle izbora na novu funkciju, a prenosi Fudbalski savez Srbije.

Novi selektor „srpskih nada“ smatra da će osnovni cilj mlade reprezentacije na Evropskom prvenstvu u junu u Češkoj biti prolaz grupne faze i plasman u polufinale.
– Dobili smo jaku grupu sa Nemačkom, Danskom i domaćinom Češkom. Na evropskom prvenstvu nema popravnog, kao što je to moguće u kvalifikacijama. Iz tog osnovnog cilja proističu i drugi, reklo bi se, viši. Ispunjenjem prvog cilja došli bi i do drugog, a to je plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru sledeće godine – kazao je Dodić.

On je naveo da neće imati mnogo mogućnosti da eksperimentiše ili proverava nove snage i da će oslanjati na postojeći izbor igrača.

– Mi ćemo do početka EP imati samo dve provere. Krajem marta, 27. i 31, imaćemo dva termina za odigravanje međunarodnih utakmica. U prvom ćemo dočekati Švedsku, a četiri dana docnije gostovaćemo u Italiji. Do početka okupljanja pred EP nećemo imati drugih prilika da treniramo ili igramo utakmice – izneo je Dodić deo plana.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter