3
AdmiralBet ABA Liga

ABA: Zvezda sebi donela rekord, Partizanu četvrto mesto

Objavljeno: 04.01.15 u 20:54

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su 16. uzastopnu pobedu u Jadranskoj ligi pošto su u meču 16. kola u Ljubljani uz dosta muke savladali Olimpiju sa 91:81 (19:22, 27:25, 21:22, 24:12). Ovim trijumfom crveno-beli su postali apsolutni rekorderi takmičenja po broju uzastopnih pobeda skinuvši sa trona ekipu Partizana sa kojom je do danas delila tu poziciju.

Nije dobro počeo meč po Beograđane koji nisu igrali u svom prepoznatljivom ritmu pre svega u odbrani o čemu najbolje svedoči čak 47 primljenih poena. Briljirali su Ljubljančani pre svega u šutu za tri poena gde je praktično bio nezaustavljiv Klemen Prepelič.

Prednost od jednog poena sa poluvremena tim Aleša Pipana je do početka poslednje deonice duplirao odnosno imao je +2, ali su crveno-beli serijom 13:6 došli do velikih +5 na tri minuta pre kraja meča (80:75). Međutim, Ljubljančani uzvraćaju i dolaze do izjednačenja te uvode meč u činilo se u tom trenutku neizvesnu završnicu.

Ali od tog momenta na terenu je praktično postojao samo jedan tim, a to je Zvezda, koja je u spolednja dva minuta primila samo jedan poen, a na drugoj strani je postigla 11. Tačku na meč trojkom u poslednjoj sekundi stavio je Jaka Blažič za konačnih +10.

Još jedna slabija partija Markusa Vilijamsa nije se preterano odrazila na rezultat pošto su drugi igrači nadoknadili njegov učinak, pre svega Nikola Kalinić koji je ubacio 21 poen. Dvocifreni su bili još Boban Marjanović sa 15 i Jaka Blažič sa 11 poena. U domaćem timu Prepelić je postigao 23 poena (trojke 6/11), a mladi Marineli je bio drugi strelac sa 12.

Zvezda je ovim trijumfom ostala zadržala veliku prednost u odnosu na prvog pratioca, ekipu Budućnosti, koji uz meč manje ima tri poraza na svom kontu, ali je učinila uslugu i Partizanu (9/7) koji se probio do četvrtog mesta pošto Olimpija sada ima skor 8/8.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter