0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Partizan s Cedevitom, Zvezda s Olimpijom za nastavak čuda

Objavljeno: 04.01.15 u 10:50

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana danas nastavljaju svoje putešestvije regionom utakmicama 16. kola ABA lige.

Prvi će na parket košarkaši Partizana. Četa Duška Vujoševića od 17:00 sati će dočekati zagrebačku Cedevitu, dok dva sata kasnije Crvena zvezda igra sa Olimpijiom u Stožicama.

Crno-beli će u susretu sa neugodnim zagrebačkim timom imati dodatnih problema na poziciji plejmejkera, pošto će meč zbog povrede propustiti Milenko Tepić.

– Cedevita je težak protivnik. Prošle godine su pokazali da se ne plaše pune dvorane, a siguran sam da ih je za sutrašnji meč trener (Jasmin) Repeša pripremio da pokažu hrabrost i čvrstinu. Naša situacija jeste specifična, ali moramo dati sve od sebe i da u svaku sledeću utakmicu udjemo kao da je najvažnija – kazao je trener Partizana, Duško Vujošević.

Sa druge strane, Crvena zvezda igraće susret sa timom koji se bori za plasman u plej-of sa učinkom od 8-7 i ne treba sumnjati da će Slovenci dati sve od sebe da nanesu prvi poraz timu iz Beograda:

– Najveći problem će nam biti manjak vremena između dve utakmice. Bitno je da malo „ohladimo glavu“ i da se fizički oporavimo. Oni imaju ambicije da se plasiraju plej-of regionalnog takmičenja i zato će se sigurno maksimalno potruditi da iskoriste naš umor, ali i prednost domaćeg terena. Moramo što bolje da se pripremimo i da ostvarimo trijumf – kazao je bek crveno-belih, Jaka Blažič.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter