0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Partizan ‘ispio’ Cedevitu na eks

Objavljeno: 04.01.15 u 19:00

U derbi meču 16. kola ABA lige Partizan je u prepunom Pioniru savladao Cedevitu 76:64 (16:7, 23:17, 21:20, 16:20).

Fenomenalno je četa Duška Vujoševića otvorila meč sa Zagrepčanima, dopustivši im da daju samo sedam poena u prvoj četvrtini. Cedevita je prve poene postigla sa linije slobodnih bacanja tek u sedmom minutu, a prvi koš iz igre tek u poslednjih 60 sekundi. To najbolje svedoči o čvrstoj odbrani koju je postavio Vujošević. U napadu Partizan je dobro igrao predvođen raspoloženim Pavlovićem, te su crno-beli na startu napravili seriju 12:0, a na prvi odmor otišli sa 16:7.

I u drugom delu igre Partizan je nastavio da „puni“ odbranu Cedevite, a sada se Pavloviću priključio Andrić koji je bio nezaustavljiv sa linije za tri poena. Partizan je na poluvreme otišao sa „plus 15“ – 39:24.

Crno-beli su furiozno krenuli i u drugom poluvremenu. Razlika je u jednom trenutku iznosila „plus 18“- 46:28. Tada su sudije pokušale da vrate Cedevitu u igru, sudile su nepostojeći faul za Gagića, a potom mu dale i tehničku grešku zbog prigovora, što je za njega bila peta i morao je van igre. Grobari su se iznervirali zbog odluke arbitara i poleteli su predmeti ka parketu. Situaciju je smirio Duško Vujošević.

Lakrdija sudija nije uticala na košarkaše Partizana koji su nastavili da melju hrvatski tim. Na kraju zaslužena pobeda 76:64, koja crno-bele ostavlja u igri za plej-of.

Najefikasniji u timu Partizana bio je fenomenalni Pavlović sa 19 poena, dok se Andrić zaustavio na 14 uz šut za tri 4-6. Dvocifren je bio i Milosavljević sa 10 koševa. Sa druge strane Bilan je razbio sa 20 koševa, Babić je ubacio 14, ali nedovoljno za pobedu u Beogradu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter