0
Lifestyle

LIFESTYLE: Kako je Bredli Kuper postao snajperista?

Objavljeno: 03.01.15 u 18:09

Mnogi glumci kada dobiju ulogu u nekom filmu, pre nego što stanu pred kameru mesecima se pripremaju kako bi dobro izneli lik koji će da glume. Neretko se pripreme odnose na promenu fizičkog opisa glumca. Kako bi što bolje prikazao lik Krisa Kajla (Chris Kyle), snajperiste specijalne jedinice američke ratne mornarice, u novom filmu „Američki snajperista“ (American Sniper) glumac Bredli Kuper (Bradly Cooper) morao je da za nekoliko meseci svojoj težini doda 18 kilograma mišića.

Snajperista Kris Kajl težio je 104 kilograma, dok  je Bredli Kuper pre snimanja prve scene imao samo 84 kilograma. Da bi dostigao težinu koju je imao američki snajperista, po kome je sniman film, Bredli je morao da tri meseca konstanto trenira dva puta dnevno i da u organizam unosi preko 8.000 kalorija.

Kako je želeo da mišiće dobije prirodnim putem, bez korišćenja dodatnih suplemenata, glumcu je od velike pomoći bio poznati trener Džejson Velš (Jason Wlash). On je za Kupera osmislio specijalan program treniranja, koji se sastojao od dvostanog treninga, dva puta dnevno, uključujući podizanje teških tegova i vrlo malo kardio vežbi. Pored svega toga, Bredli je morao da u organizam kontantno unosi veliki broj kalorija. Prema glumčevim rečima cele pripreme su izgledale kao „naučni eksperiment da bi se izgledalo kao što je taj čovek izgledao“.

FOTO: popworkouts.com

Šefica Kristin O’Konor (Kristin O’Connor), je pored trenera Džejsona Velša, zaslužna što je Bredli uspeo da u tri meseca doda 18 kilograma mišića. Producent filma Džejson Hel (Jason Hall) opisao je Kuperov program ishrane kao striktan i lud i istakao kako je glumac jeo skoro svakih 55 minuta i da je to prema producentu „negde oko 8.000 kalorija dnevno“.

Inače, Bredli Kuper je visok 186 centimetra i njegova prosečna težina iznosi 84 kilograma. Pogledajte kako u oficijelnom trejleru za film „Američki snajperista“ izgleda Kuper sa dodatnih 18 kilograma.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter