0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VULIĆEVIĆ SVESTAN: Ne može svako da nosi dres Partizana

Objavljeno: 02.01.15 u 09:37

Jedan od najboljih igrača Partizana u prvom delu Jelen Superlige Srbije, bez dileme, bio je Miroslav Vulićević.

Bivši bek Vojvodine pokazao je kontinuitet u svojim nastupima i jedino je povreda mrlja koja je bacila senku na uspešnu jesen.

Iskusni fudbaler je u opširnom intrevjuu za B92 poručio da je svestan težine dresa koga nosi, ali i činjenice da mnogi igrači ne poseduju sve neophodne karakteristike da bi obukli crno-beli dres:

– Kada igrate u Partizanu, kada vežete deset pobeda morate i 11. Sve se brzo zaboravi i to je normalno. Igranje u Partizanu nosi svoju težinu, uvek je prisutan pritisak, pa tu ni ne može svako da igra. Morate to da iznesete na leđima. Kada ekipe dolaze kod nas igraju defanzivnije, mnogo je teško probiti taj bunker, pa i navijači postanu nestrpljiviji, čekaju taj gol pa i mi uđemo u nervozu. Zaboravimo neki taktički detalj jer želimo što pre da postignemo gol. Publika uvek očekuje atraktivan i dobar Partizan, dosta golova, ali nas je ove sezone veoma dobro nosila, bilo je fenomenalno navijanje pa smo i skinuli tu blokadu domaćeg terena – rekao je Vulićević, između ostalog.

On je dodao da se uspešno oporavlja od povrede koja, smatra on, svakom igraču može da se dogodili tokom karijere. On je ocenio i da je generalno kvalitet fudbala na globalnom nivou, pa i u Srbiji u porastu, a od inostranih liga najviše voli da prati Premijer ligu.

Osvrnuvši se na prvi deo sezone, Vulićević je zadovoljan učinjenim:

– Mislim da moramo biti zadovoljni. Prvi smo na tabeli, igrali smo u veoma jakoj grupi u Ligi Evrope. Ostaje žal što smo mogli sigurno da uzmemo neki bod više. Imali smo Dankovu prečku protiv Bešiktaša, odligrali smo stvarno odlično u gostima protiv Totenhema, videli ste koliko smo šansi propustili protiv Asterasa. S obzirom da smo igrali na tri fronta i da su nas pratili i pehovi sa povredama, nikako nismo mogli da kompletiramo tim, sve je odlično. Sada samo treba da se dobro spremimo i nastavimo u istom ritmu u kojem smo završili prvi deo sezone – rekao je Vulićević.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter