0
Košarka

NBA: Džimi Batler nastavio dominaciju, Kingsi bolji od Minesote

Objavljeno: 02.01.15 u 08:28

Prvog dana Nove godine samo dve utakmice bile su na programu na NBA parketima američke profesionalne košarkaške lige.

Nakon što je ekipa Čikaga izgubila prošli meč tako prekinuvši seriju od sedam vezanih pobeda, četa Toma Tibodoa noćas se ponovo vratila na pobednički kolosek.

Ekipa „Bikova“ slavila je trijumf u svom Junajted Centru, a protivnik je bio po meri – Denver Nagets. Kao i obično ove sezone, Bulse je do trijumfa vodio fantastični Džimi Batler.

Iako sam Batler odbija priče na temu da je on postao nova zvezda Bulsa, njegov prosek od 21,9 poena po meču uz 6,2 skoka i 3,3 asistencije – govore baš to, da je Batler nova zvezda Čikaga.

Trenutno 11. strelac čitave NBA lige igra svoju sezonu prekretnice i gotovo sve mu polazi za rukom. Noćas su na svojoj koži osetili igrači Nagetsa, pošto je fenomenalni bek Čikaga meč završio sa 26 poena uz po 8 skokova i asistencija.

Uz sve to, Batler je šutirao fantastično iz igre gađajući 8-14 uz realizovanih svih devet šuteva sa linije penala. Kada se na to pridoda i 17 poena Pau Gasola i rekord karijere španskog centra od čak 9 blokada, jasno je da su Bulsi zaslužili trijumf.

Di Rouz nije imao pravo šutersko veče, utakmicu je okončao sa 17 poena i uz 8 asistencija, ali je iz igre šutirao poražavajućih 7-25. Na drugoj strani istakao se Vilson Čendler sa 22 poena.

U drugom meču večeri, ekipa Minesote ugostila je košarkaše Sakramenta. Košarkaši „Vukova„, koji i dalje igraju bez povređenih Pekovića i Rubija, borili su se koliko su mogli, ali dalje od 10. vezanog poraza – nisu mogli.

Kingse je predvodio sjajni Rudi Gej. Zvezda „Kraljeva“ noćas je bio na visini zadatka ubacivši 21 poen uz 6 skokova i 5 asistencija.

Isti broj poena upisao je Daren Kolison, a Demarkus Kazins je izbrojao 19 uz 7 uhvaćenih lopti. Na drugoj strani zablistao je prvi pik s poslednjeg drafta, Endru Vigins koji je stigao do brojke od 27 poena, ali to nije bilo dovoljno da Minesota izbegne poraz.

Rezultati:

Čikago – Denver 106:101
Minesota – Sakramento 107:110

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter