0
Ostali sportovi

MINISTAR UDOVIČIĆ: Profesionalizacija sporta je jedino rešenje

Objavljeno: 02.01.15 u 13:41

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je poručio da je profesionalizacija srpskog sporta jedino trajno rešenje za izlazak srpskih klubova iz krize.

– Vlada Srbije neće odustati od cilja, profesionalizacije srpskih klubova i to jeste jedino rešenje za način finansiranja ubuduće, ali potreban je opšti konzenzus. Radi se na tome, i ne samo Ministarstvo sporta već i Ministarstva finansija i privrede i sam premijer su uključeni i mislim da ćemo u nekom narednom periodu moći konkretnije da izađemo pred javnost – naveo je Udovičić a preneo je RTS.

On je dodao da Vlada Srbije uveliko radi na donošenju izmena zakona o sportu i da još nije poznato da li će taj zakon biti samo dopunjen ili kompletno promenjen:

– Ja sam u saopštenju pre mesec dana rekao da me plaši bućucnost međunarodnog sporta jer kada se dopusti ulazak politike u sport onda ne znate kako i ko će biti taj koji će određivati budućnost međunardnog sporta. Sport ima jasna pravila i granice, a ako se to naruši dovodi se u pitanje integritet sporta – kazao je Udovičić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter