0
Ostali sportovi

SPORTISTI, OPREZ: Veće kazne za sve koji budu koristili nedozvoljene supstance!

Objavljeno: 01.01.15 u 19:15

Sportisti za koje se utvrdi da su koristili nedozvoljene supstance suočiće se sa suspenzijom od najmanje četiri godine, prema pooštrenim pravilima Svetske Anti-doping agencije (WADA).

Prema novim pravilima kodeksa protiv dopinga, koja su stupila na snagu 1. januara, suspenzije će se uvećati sa dve na četiri godine, preneli su britanski mediji.

Takođe, ostale promene obuhvataju i manju popustiljivost za propuštanje testiranja, ali i moguće smanjenje suspenzija za pomaganje istražiteljima. Ministarka sporta Velike Britanije Helen Grant izjavila je da će promene sada bolje zašititi „čiste“ sportiste širom sveta.

– Uspešna realizacija će značiti inovativan anti-doping program koji doseže dalje nego ikada ranije, za više sportista, ljubitelja sporta i ostalih koji žele sport bez dopinga – navela je Grant.

– Biće oštrije kazne – ne samo za sportiste, već i za one koji pomažu doping – dodala je ona.

Suspenzija za propuštanje tri doping testa u periodu od godinu dana, uvećana je sa 18 meseci na dve godine.

Kazna za „nenameran doping“ biće dve godine, ali može biti smanjena ako sportisti donesu „značajan dokaz da nisu krivi ili da nisu nameravali da varaju“.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter