0
Evropske lige

FABREGAS UVEREN: Čelsi igrao isto kao Barselona

Objavljeno: 01.01.15 u 16:34

Fudbaler Čelsija, Sesk Fabregas, smatra da ekipa Čelsija u koju je stigao minulog leta neguje vrlo sličan stil igre kao njegov bivši klub – Barselona.Ekipa „Plavaca“ sjajno je igrala u dosadašnjem toku Premijer lige, pa je tim sa Stanford Bridža trenutno na vrhu tabele sa tri boda više od Mančester Sitija, njihovih prvih pratilaca.

Sjajni vezni igrač koji je letos stigao u Čelsi za sumu od 38 miliona dolara uveren je da menadžer tog tima, Žoze Murinjo, gaji određenu filozofiju igre sličnoj onoj koja je utemeljena na Nou Kampu:

– Murinjo se adaptira na igrače koje ima. Ono što ga čini velikim trenerom je to što može da se prilagodi svim situacijama i što njegovi timovi mogu da igraju na različite načine. To je veoma pametan način vođenja timova – kaže Fabregas i dodaje:

– Rekao bih da Barselona ima stil koji je on već iskusio i koji savršeno poznaje. Mi igramo veoma slično, želimo da budemo tim koji preuzima inicijativu, drži loptu u svom posedu i traži načine da postigne gol. Mi možda imamo različiti stil, ali je filozofija slična – podvukao je Fabregas.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter