0
Košarka

NBA: Klivlend pao bez Lebrona, tripl-dabl Kobija

Objavljeno: 31.12.14 u 09:16

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je na terenima američke profesionalne lige odigrano čak deset mečeva.

Veče je počelo u Orlandu, tačnije u Emvej Centru u kojem je domaća publika mogla da gleda (ali ne i da uživa) u šou-programu beka Detroita, Džodija Miksa.

Fantastični šuter odveo je do pobede tim iz „Moto Sitija“ koji igra fantastično otkako je otpustio Džoša Smita. Sjajni Miks, koji je tokom koledž karijere znao da ubaci i po više od 50 poena, noćas je izbrojao rekord sezone od 34 uz neverovatnih 9-11 za tri poena.

Atlanta Hoksi su u prednovogodišnjem megdanu ugostili Klivlend Kavalirsa koji su se pojavili bez povređenog rođendanskog slavljenika, Lebrona Džejmsa.

Bez lidera na terenu, Kavsi su se oslonili na Irvinga, a on je odradio svoj deo posla sa 35 poena i 9 asistencija, međutim, to nije bilo dovoljno da se zaustavi sjajan protok lopte Hoksa u kojem se istakao Pol Milsap sa 26 poena.

Ekipa Čikaga vezala je sedam pobeda, ali su noćas poraženi od Bruklina. Vrlo loše šuterske performanse pružio je dvojac najboljih igrača ČikagaDi Rouz, Džimi Batler. Obojica igrača zajedničkim snagama šutirali su tek 5-27 iz igre, pa poraz Bulsi nisu mogli da izbegnu.

Košarkaši San Antonio Sparsa ne blistaju ove kao ranijih sezona. Noćas su naišli na nezgodne Memfis Grizlise u susretu u kojem je Popovič morao da se pomiri sa novim porazom.

Fantastični Majk Konli je blistao sa 30 poena, a na drugoj strani u postavi Sparsa nije bilo Tonija Parkera.

Ekipa Nju Orlinsa savladala je noćas Finiks Sanse koji su imali seriju od šest uzastopnih pobeda. Na visini zadatka bio je Tajrik Evans koji je ubacio 24 poena, ali i koji je postizao koševe u finišu meča kada se lomio rezultat.

Zahuhtali Vašington čak 10 puta je uzastopno gubio u Dalasu, a da se serija poraza ovog tima nastavi, pobrinuo se Monta Elis sa 20 poena. Džon Vol i drugovi nisu bili na svom nivou, Bredli Bil je šutirao tek 4-14, pa je poraz bio jedina opcija po „Čarobnjake bez čarolije„.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa dočekali su povratak Kobija Brajanta koji je propustio tri utakmice zbog odmora. Asu Lejkersa kao da je prijala ova pauza, pa je noćas odigrao briljantno u pobedi svog tima nad Denverom.

Sjajna „Crna Mamba“ je upsiala tripl-dabl sa 23 poena, 11 skokova i 11 asistencija uz odličnih 6-11 šuta iz igre.

Košarkaši Jute Džez savladali su Minesotu za koju je odličan meč odigroao Šabaz Muhamed ubacivši rekord karijere od 30 poena. Ipak, Gordon Hejvord je sa 26 poena neutralisao učinak sofmora postavivši stvari na svoje mesto.

Ekipa Portlanda pobedila je Toronto u derbi meču večeri nakon produžetka. Sjajni Demjan Lilard ubacio je 26 poena, podelio je i 9 asistencija, ali nije imao vrhunski procenat šuta sa 9-24.

Porazu Reptila kumovao je i Kajl Lauri koji je inače racinalan u potrošnji lopti, ali je noćas ispalio čak 26 šuteva ka košu rivala, od kojih je pogodio tek 10.

I na kraju Golden Stejt je počistio nesrećnu Filadelfiju upisavši lagani trijumf od 40 poena razlike. Istakao se Moris Spejts sa 24 poena.

Rezultati:

Orlando Medžik – Detroit Pistons 86:109
Atlanta Hoks – Klivlend Kavalirs 109:101
Čikago Buls – Bruklin Nets 82:96
Memfis Grizlis –San Antonio Spars 95:87
Nju Orleans Pelikans – Finiks Sans 110:106
Dalas Meveriks – Vašington Vizards 114:87
Denver Nagets – Los Anđeles Lejkers 103:111
Juta Džez – Minesota Timbervulvs 100:94
Portland Trejl Blejzers – Toronto Reptors 102:97
Golden Stejt Voriors – Filadelfija 76ers 126:86

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter