1
Domaći fudbal

UO PARTIZANA: Ne smenjujemo Nikolića, stanje u klubu je alarmantno!

Objavljeno: 30.12.14 u 21:10

Upravni odbor fudbalskog kluba Partizan obratio se javnosti saopštenjem, u kom je potvrdio da trener Marko Nikolić ima jednoglasnu podršku. HotSport tekst prenosi u celosti.

Poštovani,

koristimo ovu priliku da se kao novoformirani Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan obratimo javnosti radi pravilnog i pravovremenog informisanja o aktivnostima ovoga tela. Povod za ovakvo obraćanje su informacije koje su se pojavile u medijima u vezi sa nekim odlukama koje ili uopšte nisu bile donesene, ili nisu bile ni na dnevnom redu ovoga tela.

Pre svega hteli bismo da istaknemo da je Upravni odbor došao u vreme koje možemo slobodno okarakterisati kao katastrofalno i da je prvi cilj koji je ovo telo postavilo transparentnost i otvorenost u svom radu. Verujemo da su toga svesni i predstavnici medija, a i ljubitelji fudbala i navijači Partizana, jer su već posle prve sednice UO imali uvid u vrednost ugovora igrača, što je bilo nezamislivo u dosadašnjoj praksi. Isto tako je pred novi Upravni odbor, već prvog sata rada, takoreći odmah posle konstituisanja, stajala primamljiva ponuda francuskog kluba Lil za transfer trenutno najboljeg golgetera srpske lige, Škuletića, što bi poprilično popravilo nezavidnu finansijsku situaciju u kojoj se klub nalazi, ali je u skladu sa politikom koju želi da sprovede u svome mandatu, Upravni odbor jednoglasno odbio ponudu želeći da klub gradi na zdravim osnovama, a ne na pukoj prodaji igrača.

U javnosti se, zatim, pojavila spekulacija o smeni trenera Nikolića i dolasku novog trenera Ivana Tomića. Upravni odbor, na svom prvom sastanku, počeo je analizu svih aspekata fudbalskog kluba, pa tako i analizu rada trenera Nikolića, za koga je zaključeno da je ostvario zadovoljavajuće rezultate imajući u vidu igračke i organizacione potencijale kojima Partizan danas raspolaže. Međutim, konstruktivna analiza rada trenera prerasla je u poluinformacije i brze reakcije pojedinih medija, što je rezultiralo objavljivanjem vesti da je Nikolić praktično smenjen iako o tome Upravni odbor nije ni raspravljao. Takve vesti izazvale su reakciju javnosti, što je razumljivo kada se radi o Partizanu i gospodinu Nikoliću. Naviknuti na dosadašnji rad Upravnih odbora, novinari, a i javnost stekla je utisak da će i ovaj raditi neprofesionalno i daleko od institucija, pa se svaka i manje pouzdana informacija odmah našla na naslovnim stranicama novina. Ovaj put, o svakoj velikoj i krupnoj odluci koja se bude donosila u ovome telu, a smena trenera to svakako jeste, javnost će blagovremeno biti obaveštena na isti onaj način na koji je bila obaveštena o odluci o Škuletiću ili o spisku Partizanovih obaveza prema svojim fudbalerima. U tom duhu, koristimo ovu priliku da vas obavestimo da je nakon podrobne analize rada sadašnjeg trenera došlo do jednoglasne podrške gospodinu Nikoliću, tako da Fudbalski klub Partizan i dalje računa na njegove usluge, sa željom da se dobri rezultati koje je postigao nastave.

Novi Upravni odbor ne traži ni od javnosti ni od medija strpljenje i razumevanje. Za to nema vremena. I javnost i navijači žele rezultate odmah i sada. Nažalost, ti rezultati nikada neće doći ukoliko se katastrofalna slika organizacije u Fudbalskom klubu Partizan ne izmeni, a Upravnom odboru je to prevashodan zadatak. Duboko smo uvereni da i javnost i mediji, a naročito navijači, shvataju značaj ovoga o čemu govorimo.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

  1. Mnogo godina unazad čitam saopštenja sa obe strane brda,setite se,pre par godina kad je počelo totalno propadanje Zvezde,načitali smo se izjava „spasilaca“ i svi znamo da je realnost drugačija….Prosto rečeno,početak kraj(h)a.Živi bili pa videli.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter