0
Domaći fudbal

FOTO: www.tsv1860.de

SRBIJA BI MOGLA DA DOBIJE NOVOG ŽIGIĆA: Mulić se nudi ‘orlovima’

Objavljeno: 30.12.14 u 21:30

Fudbaler nemačkog kluba Minhen 1860 Fejsal Mulić rekao je da želi da igra za reprezentaciju Srbije do 21 godine, ali da će morati još da se potrudi da zasluži poziv.

– Nadam se da ću svojim dobrim igrama uspeti da se nametnem i da ću zaigrati u državnom timu, koji je veoma jak. Naravno, moram još puno da treniram, da igram dobro, pa možda i zaslužim šansu – rekao je Mulić radiju Sto plus.

Mulić (20), visok dva metra i tri centimetra, igra na poziciji napadača. Sredinom novembra počeo je da nastupa za prvi tim Minhena 1860, a u posednjoj utakmici u ovoj godini asistirao je austrijskom reprezentativcu Rubinu Okotijeu za remi u Lajpcigu (1:1). Sezonu je počeo u drugom timu Minhena 1860, koji igra u Regionalnoj ligi i za koji je tokom jeseni postigao osam golova.

– Dosta dobrih stvari desilo mi se u finišu prvog dela sezone, ali nismo zadovoljni 15. mestom u drugoj Bundesligi. Iako kvalitetno treniramo, potrebno je vreme da se uklopi veliki broj novih fudbalera. Oni su, mahom, stigli iz Španije. Polako ulazimo u ritam, moramo da dodamo gas i budemo mnogo bolji u nastavku – kazao je Mulić.

On je naglasio da je zadovoljstvo igrati u Cvajti, ali nije lako izboriti se za mesto pored velikog broja dobrih fudbalera.

– S obzirom da sam na početku, za sada je dobro. Moram još da radim, čak i fizički da dodatno ojačam. Očekujem da ću sledeće godine biti starter. Lepo se osećate kada je na tribinama 30 i više hiljada ljudi, ali igra se brzo i na visokom nivou, bez obzira što je u pitanju drugi rang takmičenja – ocenio je Mulić.

Ugovor s Minhenom 1860 ističe mu na leto, a prvu ponudu bavarskog kluba da produže saradnju, kako kaže, nije prihvatio.

– Odbio sam da potpišem novi ugovor pre isteka važećeg. U takvim situacijama desi se da igrača vrate u drugi tim, ali ne brinem se. Ima dosta ponuda, hvala bogu da je tako. Videćemo na leto – rekao je Mulić.

On je za prvi tim Novog Pazara debitovao sa 17 godina, na gostovanju u Jagodini, a ubrzo nakon toga odlučio je da promeni sredinu.

– U leto 2012. godine, saopšteno mi je da neću ići na pripreme. Morao sam dalje, ali ispalo je dobro. Postojale su kombinacije i sa Šalkeom, Borusijom iz Mehengladbaha i austrijskim Red Bul Salcburgom, ali odlučio sam se za Minhen. Tu živim s porodicom, a dva brata, Semir i Eldar, takodje igraju fudbal – kazao je Mulić.

On je ocenio da su male šanse da u ovom trenutku zaigra za neku od ekipa u Superligi Srbije.

– Realno, to je u ovom trenutku teško ostvarivo, možda pri kraju karijere. Razmišljam samo o inostranstvu, pre svega želim da napravim nešto veliko u prvoj Bundesligi – rekao je Fejsal Mulić.

hotsport.rs

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter