0
Košarka

NBA: Džimi Batler vodio Čikago do sedme vezane pobede, ‘Čarobnjaci’ s više magije od Hjustona

Objavljeno: 30.12.14 u 08:48

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je odigrano šest mečeva. Veče je krenulo u Šarlotu u kojem su domaći Hornetsi ugostili ekipu Milvokija.

I nisu se dobro proveli.

Ekipa Majkla Džordana prošle sezone izborila je plasman u plej-of kao poslednjerangirani, osmi tim sa tabele Istočne konferencije. Tokom ovog leta klub je dobio nekoliko pojačanja, među kojima je najzvučnije ime – Lens Stivenson.

Iako se možda očekivalo da Hornetsi samo napreduju jer su igrači postali iskusniji za jednu sezonu – to se nije dogodilo. Noćas su im skalp skinuli mladi Baksi, uz 18 i 9 asistencija poena Brendona Najta i 16 poena, 8 skokova i 4 asistencija  Janisa Adentokumpa. Istina, tek nakon produžetka.

Košarkaši Čikago Bulsa gostovali su sinoć u Indijanopolisu i jedva su preživeli veče. Izabranici Toma Tibodoa, bili su u vođstvu tokom čitavog toka meča, ali su u u finišu dozvolili rivalu da napravi seriju od 20-0 i vrati se u život.

Ipak, na minut pre kraja, fantastični Džimi Batler, vladajući igrač nedelje na Istočnoj konferenciji, je pogodio ključnu trojku kojom je pitanje pobednika otklonjeno. Sjajni Batler noćas je ubacio 27 poena uz 9 skokova, Di Rouz je dodao 17 uz 6 asistencija.

Ekipa Bruklin Netsa ugostila je Sakramento Kingse u svom Barkliz Centru. Duel dva reprezentativca SAD koji su se prošlog leta okitili zlatnom medaljom na SP u Španiji – Demarkusa Kazinsa i Mejsona Plamlija, doneo je više radosti igraču „Mrežica„.

Plamli je ubacio 22 poena i bio je nerešiva enigma za čuvare iz ekipe Kingsa. Na drugoj strani, Rudi Gej je nanizao 25 poena, ali je to bilo premalo za tim iz prestonice Kalifornije.

Ekipa Majami Hita konačno je dočekala povratak Krisa Boša u susretu sa lokalnim rivalom, Orlando Medžikom. Međutim, CB je mogao samo da gleda fantastičan performans Nikole Vučevića.

Crnogorski internacionalac je radio šta je hteo, ubacio je 26 poena, uhvatio je i 9 skokova, i bio je centralna figura svog tima. Na drugoj strani, Boš je ubacio 20, Di Vejd je dodao 25, a Deni Grejndžer je konačno odigrao kvalitetan meč ubacivši 21 poen uz 5 pogođenih trojki.

Ipak, pobeda je otišla u Orlando.

Košarkaši Hjuston Roketsa ugostili su Vašington Vizardse. Kada su prošle sezone ova dva tima igrala svoj meč, on je bio odložen na kratko jer je krov Tojota Centra počeo da prokišnjava. Ove sezone, početak je odložen zbog krivog obruča, pa su organizatori morali da donesu novu konstrukciju.

A nova konstrukcija kao da je prijala Bredliju Bilu. Sjajni šuter Vašingtona, treći pik s drafta 2012. godine i bivši student univerziteta Florida, noćas je nanizao čak 33 poena. Džon Vol je dodao novi dabl-dabl sa 13 poena, 12 asistencija, ali i 4 ukradene lopte, a Pol Pirs je ubacio 21 za trijumf čete Rendija Vitmana.

Vizardsi su došli do četvrte vezane pobede u gostovanjima, što im je najbolji učinak ove sezone. Treba napomenuti da je Džejms Harden ubacio 33 poena, ali je to slaba uteha fanovima Roketsa.

U poslednjem susretu večeri, ekipa LA Klipersa se pošteno namučila sa Jutom Džez u svom Stejpls Centru. Blejk Grifin je ubacio 24 poena, ali Gordon Hejvord je bio rešen da održi svoj tim u životu sa 22 poena, 7 asistencija i 4 skoka.

Ipak, izabranici Doka Riversa na kraju su imali dovoljno koncetracije da privedu ovaj meč kraju i upišu novi trijumf.

Rezultati:

Šarlot – Milvoki 94:104
Indijana – Čikago 90:92
Bruklin – Sakramento 107:99
Majami – Orlando 101:102
Hjuston – Vašington 103:104
LA Klipers – Juta 101:97

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter