0
Košarka

ENDESA LIGA: Real sa dva vezana poraza dolazi u Beograd

Objavljeno: 30.12.14 u 22:45

Sledeći prtoivnik Crvene zvezde u Evroligi, Real Madrid u derbiju 14. kola Endesa lige poražen je od Unikahe u Malagi 99:92 posle produžetka.

„Kraljevski“ klub uzdrman stiže u srpsku prestonicu. Real iz Madrida poražen je i u drugom vezanom derbiju španske lige. Posle Barselone, meru „kralju“ je uzela i Unikaha. Real je na ovom meču pokazao velike oscilacije u igri, što je tim iz Malage predvođen Vaskezom i Greindžerom znao da iskoristi. Tim iz Madrida odigrao je sjajnu prvu četvrtinu i dobio je rezultatom 29:17. Ipak, već u sledećem periodu Unikaha je uzvratila, te je Real na poluvreme otišao sa „plus dva“.

U nastavku je takođe viđena izjednačena borba, gosti iz Madrida su imali šansu da sa linije slobodnih bacanja stignu do minimalne pobede, ali su iskoristili samo jednu prilku i regularni deo meča je završen 77:77. U dodatnom vremenu Unikaha je demonstrirala sjajnu košarku, imala je prednost „plus šest“, ali se „kraljevski“ klub vratio u igru. U poslednjem minutu Rudi Fernandez i drugari nisu imali dovolno kocentracije za preokret, što je domaćin iskoristio i slavio 99:92.

Junaci pobede Unikahe bili su Vaskez sa 23 poena i Greindžer sa 21 poenom, dok je naš reprezentativac Stefan Marković „upisao“ samo dva poena. Sa druge strane Fernandez je briljirao sa 24 poena, ali nije imao raspoloženog pratioca, što je i dovelo do drugog vezanog poraza za Real. Dobre vesti za Crvenu zvezdu pred evroligaški obračun dva tima 2. januara u Beogradu.

hotsport.rs

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter