0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO STARSPORT

MAČVAN: Mi iskusniji smo tu da mlađe naučimo kako se pobeđuje

Objavljeno: 29.12.14 u 23:58

U intervjuu datom za svoj sajt košarkaš Partizana Milan Mačvan pričao je o urađenom u prvom delu sezone, zatim o dometima crno-belog tima u nastavku Jadranske lige, osvrnuo se na učešće tima u Evrokupu…

Na polovini sezone Partizan je na petom mestu tabele ABA lige, u igri je za plasman u plej-of. Šta je objektivan cilj u nastavku sezone.

– Prvi deo sezone je bio težak za sve, za fanove za nas igrače i za trenere zato što smo igrali sa mnogo oscilacija i naš roster se menjao skoro svake nedelje, u zavisnosti od novih ugovora ili povreda, tako da očekujemo bolje dane nakon Nove godine. Naši ciljevi su veliki, a prvi je da se kvalifikujemo za plej-of ABA Lige.

Igrati bez titule favorite… Da li je to teško, zato što se čini da su najmanje tri tima jača, ili je to dodatna motivacija za Partizan?

Trenutno niste glavni favorit u Jadranskoj ligi, najmanje tri kluba imaju prednsot u odnosu na vas. Da li je to opterećenje ili može da bude dodatna motivacija?

– Trenutno definitivno nismo najjači tim ali uz neke igrače koji su opet u rosteru, siguran sam da će naš tim izgledati mnogo bolje i jače iz nedelje u nedelju.

Odigrao si poslednjih šest utakmica u prve faze Evrokupa, ali to nije bilo dovoljno da dođete do druge faze. Kako se osećaš povodom toga i da li je možda bolje što je tako jer ćete moći da se fokusirate na domaće trofeje-

– Da, u Evrokupu sam odigrao samo šest utakmica i sigurno je da nam nisu bile ambicije da završimo takmičenje u prvoj rundi… Ali moramo da se suočimo sa tim i možda je to čak i bolje za nas zato što sada možemo da se koncentrišemo na ABA Ligu i da probamo da se kroz to takmičenje kvalifikujemo za Evroligu, koja je prvi cilj, ili bar Evrokup sledeće sezone.

Namećeš se kao jedan od lidera tima, imaš odluičnu statistiku, praktično nosiš ekipu na svojim leđima. Da li ti je takva uloga nedostajala u prethodne dve sezone akda si igrao u Turskoj?

– Nedostajalo mi je nešto tako i jedan od razloga što sam odlučio da se vratim je taj da imam veću minutažu… Mi imamo veoma mlade i talentovane igrače i nekoliko iskusnih igrača, tako da je ova kombinacija dobra za osvajanje pehara. Trenutno, Pavlović, Milosavljević, Tepić i ja pokušavamo da naučimo mlađe kako da igraju i pobeđuju. A to je naravno bio i jedan od ciljeva za ovu sezonu.

Navijači Partizana pokazuju velikuo poštovanje i ljubav za ono što pružaš na terenu, ali pre svega zbog stvoje odluke da dođeš u klub u teškom trenutku, verovatno najtežem u istoriji. Da li primećuješ to?

– Igranje za Partizan za mene znači ponos, ljubav i privrženost klubu i fanovima. Tako da, bez obzira na situaciju, odlučio sam da se vratim i pružim svoju pomoć. Ljubav između mene i navijača je veoma jaka i naš odnos je nešto posebno što mi mnogo znači. U ovim teškim trenucima, oni pokazuju lojalnost i mi to treba da cenimo više od svega.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter