0
AdmiralBet ABA Liga

ABA: Metalac jedva slomio otpor Solnoka

Objavljeno: 29.12.14 u 22:11

Posle Crvene zvezde, Partizana i Mega Leksa i četvrti tim iz Srbije koji se nadmeće u Jadranskoj ligi – Metalac trijumfovao je u 15. kolu ovog takmičenja pošto je pred oko 800 gledalaca u valjevskoj Hali sportova savladao mađarski Solnok sa 72:65 (11:16, 18:13, 17:21, 26:15).

Posle prilično slabog prvog poluvremena u kojem tim Vladimira Đokića nije igrao kao što zna u napadu o čemu najbolje svedoči svega 29 postignutih poena ništa bolja situacija nije bila ni nakon treće četvrtine jer su Valjevci imali četiri poena zaostatka (46:50). Međutim, konačno je u poslednjem periodu propradio šut sa distance igračima Metalca koji su u prvom poluvremenu šutirali 0/14 za tri poena, pa je uz konstatno dobru odbranu to bilo dovoljno za trijumf.

Jošilo je sa 14 poena bio najefikasniji, Malešević je dodao 13, a Majstorović i Jevtović su ubacili po 12. Na drugoj strani Gipson je sa 20 poena bio bolji od ostalih, Vojvoda je ubacio samo dva manje, Bader 13, Milošević 11 poena.

Ovim trijumfom Valjevci su se izjednačili sa večerašnjim rivalom i Krkom koji takođe imaju skor od šest pobeda i devet poraza u do sada 15 odigranih kola. Na ruku Metalcu ide i to što će naredna četiri meča igrati pred svojim navijačima i to protiv Krke, Cedevite, Partizana i Olimpije.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter