0
Košarka

NBA: Demarkus Kazins potopio Nikse, Džimi Batler sledeće veliko ime svetske košarke

Objavljeno: 28.12.14 u 08:59

U nastavku takmičenja u NBA ligi tokom prošle noći odigrano je čak 10 utakmica. U premijeri, Toronto je kao gost pobedio Kliperse.

Iako Reptorsi ove sezone u poslednjih 14 mečeva igraju bez jedinog Ol-stara, Demara Derozena, ovaj tim je u tom periodu uspeo da reši čak 10 mečeva kao pobednik.

Noćas su srušili neugodne Kliperse, a ponovo je na visini zadatka bio Kajl Lauri. „Reptili“ igraju fantastičnu košarku, nemerljiv je doprinos svih igrača, a sa klupe Grivas Vaskez i Lu Vilijams donose instant produkciju.

Skup velikih NBA zvezda Doka Riversa noćas je bio nemoćan, pa nakon trijumfa nad vodećim klubom Zapada, ovaj tim nije uspeo da pobedi i vodeći tim Istoka.

Nikola Vučević, takođe poznat i pod pseudonimom „dabl-dabl mašina“ pre nekoliko mečeva vratio se u postavu Orlanda. To, otprilike, znači da tim sa Floride može da računa na dvadesetak poena i petnaestak skokova po svakom meču.

Noćas je crnogorski itnernacionalac ubacio 22, uhvatio je i 11 lopti u pobedi ovog tima nad Šarlot Hornetsima. Treba istaći da je fantastični Kemba Voker upisao rekord karijere od 42 poena, ali uzalud.

Vašington Vizardsi prošle sezone su se domogli plej-ofa posle, bezmalo, decenijske pauze. Međutim, kada su osetili ukus post-sezone, sada nemaju preteranu želju da ove sezone odatle izostanu.

Na tom putu noćas je pao Boston, Džon Vol, plejmejker sa najboljom formom tokom sezone, noćas je ubacio tek 12 poena uz samo 7 asistencija. Vol je igrač sa najvećim brojem dabl-dablova sa poenima i asistencijama ove sezone.

Ekipa Memfis Grizlisa savladala je Majami Hit na krilima MVP kandidata, Marka Gasola. Mlađi brat Gasol ubacio je 22 poena, uhvatio je i 10 skokova, Majk Konli je dodao 24, pa su tako neutralisali dobru igru Di Vejda i njegovih 25 poena i 7 asistencija i fantastičan šut iz igre – 11-17. Memfis je prekinuo seriju od 4 poraza.

Ekipa Čikaga u svom Junajted Centru sačekala je Nju Orlins, a onda je Entoni Dejvis imao prilike da upozna potencijalno novog Ol-star igrača Istočne konferencije – Džimija Batlera.

Ovaj momak, koji je imao ekstremno teško detinjstvo, izrastao je u istinsku NBA zvezdu. Nedavno je sam kazao da „ne želi da bude superstar u NBA ligi“, međutim, brojke koje postiže iz noći u noć, jednostavno su u direktnoj koliziji sa njegovim rečima.

Noćas je Batler zatrpao obruč „Pelikana„, ubacio je 33 poena, uhvatio je i 5 skokova, a kada se na to doda i 19 poena Derika Rouza, jasno je da Pelikansi nisu imali šta da traže u dvorani u kojoj je nekad harao Majkl Džordan. Inače, Batler ove sezone prosečno beleži po sjajnih 22,0 poena, 6,1 skokova i 3,3 asistencije po meču.

Indijana je pobedila Bruklin uz 20 poena Rodnija Stakija, Filadelfija je ponovo poražena, ovog puta od Jute Džez uz sramotnih 2-20 šuta Majkla Karetara-Vilijamsa, Golden Stejt je preslišao Minesotu uz 25 poena Stefa Karija.

I, za kraj, novi poraz Njujork Niksa, sedmi vezani, kome ćemo posvetiti planski koji red više. Najpre, treba istaći da je Demarkus Kazins ubacio rekord sezone od 39 poena.

A kako igraju izabranici Derika Fišera, možda najbolje govore internet fotošop pošalice koje učestalo kruže na njihov račun.

Novogodišnje slike na kojima Karmelo Entoni moli deda-mraza za nove saigrače samo su deo širokog spektra asortimana prozivki koje neumorni fanovi svakodnevno smišljaju na račun Niksa.

Sistem igre u trouglu, kojeg je forisirao sadašnji predsednik Niksa Fil Džekson u Lejkersima i Bulsima, u Niksima, u praksi izgleda ovako: MeloMeloMelo.

Ipak, Karmelo Entoni ove sezone retko završava utakmice sa procentima šuta višim od 50%, a Njujork još ređe dobija mečeve (samo 5 poebada i drugi najlošiji učinak na Istoku). Entoni je sa 24,5 prosečnih poena trenutno peti strelac lige, ali sa procentima šuta od 45% Niksima ne igra dobro.

Poređenja radi, i Kobi Brajant je ove sezone treći strelac NBA lige, ali sa najlošijim procentima šuta u karijeri (37%), a Lejkersi su, poput Niksa, na dnu svoje konferencije. Zaključke ostavljamo Vama…

Rezultati:

Klipersi – Toronto 98:110
Majami – Memfis 95:103
Vašington – Boston 101:88
Šarlot – Orlando 94:102
Milvoki – Atlanta 85:90
Čikago – Nju Orleans 107:100
Bruklin – Indijana 85:110
Juta – Filadelfija 88:71
Golden Stejt – Minesota 110:97
Sakramento – Njujork 135:129*

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter