0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Srpski košarkaš najbolji asistent u 2014. godini

Objavljeno: 28.12.14 u 14:33

Srpski košarkaš Branislav Ratkovica, koji brani boje Tibingena, gotovo izvesno će završiti 2014. godinu kao najbolji asistent Bundeslige.

Do nove 2015, odigraće se još jedno kolo, a Ratkovica je tokom ove sezone prosečno beležio 6,7 asistencija po utakmici i po tom kriterijumu ubedljivo je najbolji košarkaš u nemačkom nacionalnom šampionatu.

On je iza sebe ostavio Boa Mekejleba, koji je odigrao šest utakmica u dresu Bajerna i imao 6,2 asistencije po utakmici i košarkaša Braunšvajga Drua Džojsa, koji ima prosek od 5,9 asistencija.

Košarkaši Tibingena su u 15. kolu Bundeslige pobedili Bremerhaven sa 84:80, a Ratkovica je u tom trijumfu učestvovao sa deset poena, šest asistencija i dva skoka. Najefikasniji u četvrtom trijumfu Tibingena bio je Džimi Mekini sa 22 poena, dok je Vladimir Mihailović dodao 18 poena.

Kod Bremerhavena, Majls Heson je imao 19 poena i 11 skokova, a Tajrus Mekgi 17 poena i sedam asistencija.

Tibingen je uprkos trijumfu ostao na 17. mestu tabele sa četiri pobede i 11 poraza, dok je Bremerhaven na 14. poziciji sa skorom 5/10.

Naredna utakmica košarkaše Tibingena očekuje već u utorak, kada dočekuju Trir od 20.30.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter