0
Fudbal

PROPUST FSS ILI DOBRA ODLUKA: Uroš Matić izabrao Makedoniju?

Objavljeno: 27.12.14 u 12:57

Brat našeg reprezentativca Nemanje Matića, Uroš, odlučio je da igra za zemlju naših južnih suseda, pošto je izgubio strpljenje čekajući poziv iz Fudbalskog saveza Srbije.

Poznato je da jedan od najboljih srpskih fudbalera Nemanja Matić ima dve godine mlađeg brata Uroša koji trenutno nastupa za holandsku NAC Bredu. Uroš neodoljivo podseća na brata izgledom, a u poslednje vreme i igrama, pa se očekivao poziv u nacionalni tim kako bi debitovao i ‘obavezao se’ Srbiji na vernost. Umesto toga mlađem Matiću nijednom nije stigao poziv na okupljanje, pa je on odlučio da zakuca na druga vrata.

S obzirom da je u mlađim selekcijama nosio dres Makedonije, naši južni susedi su ga oberučke dočekali i ponudili mu saradnju.

– Uroš je dobrodošao u našu reprezentaciju, ostalo je samo da se završi postupak izdavanja pasoša. Posle toga neće biti prepreka da debituje za našu selekciju. Sigurno će nam mnogo pomoći – izjavio je Ilčo Georgioski, predsednik Fudbalske federacije Makedonije.

Uroš Matić je rođen u Šapcu, a prve fudbalske korake je napravio u Jedinstvu iz Uba. Zatim ga je fudbalski put odveo u Košice, a zatim je nastupao za Benfiku, odakle je prešao u NAC Bredu. Vreme će pokazati da li je ovo bio pravi potez Fudbalskog saveza Srbije ili samo još jedan propust u nizu odliva talenata.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter