0
Košarka

NBA: Džoš Smit debitovao za Hjuston, Manimal više životinja – manje čovek

Objavljeno: 27.12.14 u 09:14

Tokom prošle noći u nastavku takmičenja u NBA ligi odigrano je čak 11 utakmica. Nakon poraza u Majamiju, Lebron Džejms je sa svojim Klivlendom nastavio putešestvije Floridom odigravši sa – Orlando Medžikom.

Međutim, za razliku od meča sa „Vrelinom„, popularni „Kralj“ ovog puta imao je prilike da ponovo sedne za presto. U meču u kojem na terenu nije bilo Kajrija Irvinga zbog manje povrede levog kolena, LBJ je ubacio 29 poena uz 8 asistencija za sigurni trijumf Kavalirsa. Kevin Lav je dodao 22 poena.

Mlada ekipa Milvoki Baksa gostovala je u Džordžiji, preciznije, u Atlanti, u kojoj je sastala sa timom koji ne samo što je vezao 5 uzastopnih utakmica, već je slavio i u 14 od poslednjih mečeva. A onda je publika Hoksa mogla da vidi uživo šou Džerada Dadlija. Sjajni košarkaš završio je sa 24 poena, ali bez promašaja iz igre šutirajući fenomenalnih 10-10.

Ekipa Detorit Pistonsa, prvi put nakon što je uručila otkaz Džošu Smitu, odigrala je jedan NBA duel. Protivnik je bio po meri – slabašna Indijana bez Pola Džordža. Ekipa iz Moto-Sitija upisala je trijumf, na visini zadatka bio je Andre Dramond sa 20 poena, a ništa lošiji nije bio Greg Monro sa 19 poena i uz 15 skokova.

Sa druge strane, otkaz Džoša Smita jedva je dočekan u Hjustonu koji ga je angažovao ekspresno. I upravo Roketsi gostovali su u Tenisiju gde su pobedili domaći Memfis nakon produžetka. Na svom debiju, Džoš Smit je ubacio 21 poen uz 8 skokova, ali je pre svih blistao Džejms Harden koji se našao na rubu tripl-dabla sa 32 poena, 10 asistencija i 8 skokova. Mark Gasol je ubacio 29, imao je šut za trijumf u finišu regularnog dela, ali lopta nije htela kroz obruč.

Ekipa Nju Orlinsa ugostola je San Antonio, a navijači su mogli da vide duel dva izvanredna krilna centra – Entonija Dejvisa i Tima Dankana. Više sreće imao je mlađi košarkaš iz tabora Pelikansa. Ipak, Dankan je ubacio 20 poena uz 11 skokova, ali je Dejvis imao 22 poena uz 12 skokova – dovoljno za trijumf.

Ekipa Oklahome dočekala je zahuhtali Šarlot koji se našao u najboljoj formi od starta prvenstva vezavši četiri pobede. Međutim, Rasel Vestbruk nije želeo da se ta serija Hornetsa nastavi. Noćas je ubacio 29 poena za samo tri četvrtine, pošto je u četvrtoj razlika bila toliko visoka, da plejmejker Tandera nije ni morao na parket.

Ekipa Dalasa pobedila je LA Lejkerse koji su ponovo igrali bez Kobija Brajanta koji se nalazi na prinudnom odmoru od nekoliko utakmica. Susret je u potpunosti prošao u znaku Dirka Novickog koji je ubacio 14 poena, ali koji je i pretekao Elvina Hejza i na taj način je postao 8. najbolji strelac svih vremena.

Ekipa Denvera ugostila je Minesotu, ali negostoljubiv domaćin imao je momak koga nazivaju „Manimal“ i koji je odigrao kao da je više životinja i manje čovek. Fenomenalni Kenet Farid noćas je ubacio 26 poena, a uz to je uhvatio i neverovatnih 25 skokova za pobedu Nagetsa.

Porltand je pobedio Filadelfiju uz 28 poena Demjana Lilarda, Markif Moris je ubacio 20 poena u pobedi Finiksa nad Sakramentom i u prvom meču koji je odigran još sinoć, Džeret Džek je nanizao rekord sezone od 27 poena u trijumfu Bruklina nad Bostonom.

Rezultati:

Boston – Bruklin 107:109
Orlando – Klivlend 89:98
Atlanta – Milvoki 77:107
Detroit – Indijana 119:109
Memfis – Hjuston 111:117*
Nju Orlins – San Antonio 97:90
Oklahoma – Šarlot 98:75
Dalas – LA Lejkers 102:98
Denver – Minesota 106:102
Portland – Filadelfija 114:103
Sakramento – Finiks 106:115

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter