0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Zvezda upisala 15. ‘recku’ (FOTO)

Objavljeno: 27.12.14 u 18:50

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su 15. uzastopnu pobedu u ABA ligi savladavši u Pioniru Cibonu 80:64 (22:18, 21:18, 14:16, 23:12).

Hrabro su Zagrepčani ušli u megdan sa crveno-belima, ali džaba, Beograđani su fenomenalni. Četa Dejana Radonjića sjajno je otvorila utakmicu serijom 8:0. Ipak, zahvaljujući mladom Mavri, Cibona se vratila u meč. Crvena zvezda je ponovo povela sa „plus pet“ zahvaljujući razigranom Dangubiću i Marjanoviću. Gosti su se ponovo vratili u meč i na prvu pauzu se otišlo rezultatom 22:18 za crveno-bele.

U drugoj četvrtini Crvena zvezda je stigla do najvećeg vođstva u prvom delu meča „plus 12“ – 35:24. U tim momentima briljirali su Jović, Dženkins i Lazić. Na poluvreme Crvena zvezda je otišla sa vođstvom 43:36. U trećoj četvrtini Cibona se i dalje držala, mada sada se tim iz „doma Dražena Petorvića“ mučio sa Nikolom Kalinićem. Zagrepčani su dobili treću četvrtinu i time samo razljutili crveno-bele.

Zvezda je u poslednjih deset minuta utakmice izgledala kao tornado. Prednost je rasla iz minuta u minut, a najviše je iznosila „plus 20“. Na kraju crveno-beli su slavili ubedljivo 80:64.

Najefikasniji kod pobednika bio je Kalinić sa 15 poena uz tri pogođene trojke, dok je kapiten Mitrović ubacio 12 koševa. „Dvocifreni“ su bili još Marjanović i Lazić koji su se zaustavili na 10 poena. Cibona je u svojim redovima umala samo jednog raspoloženog igrača, to je bio Mavra sa 20 poena.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter