1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ: Računi se svode na kraju, meč s Cibonom je važniji od meča s Realom

Objavljeno: 26.12.14 u 10:43

Ekipa Crvene zvezde nakon prvog dela sezone napravila je neverovatan uspeh ispisavši istoriju i u Evroligi i u regionalnoj ABA ligi.

Kao što je poznato, crveno-beli su postali jedini srpski tim koji su Top 16 fazu EL plasirao sa pozitivnim učinkom. Za to vreme, u prvih 14. kola ABA lige, Zvezda je upisala svih 14 pobeda!

Bez sumnje, to su podaci za svako poštovanje.

Međutim, iako su rezultati za sada za svaku pohvali, trener kluba sa Malog Kalemegdana, Dejan Radonjić, stoji sa obe noge čvrsto na zemlji i ne dozvoljava igračima da „polete“ posle sjajnih partija.

– Sada se piše, a račun se svodi na kraju. Tek tada budemo odigrali poslednji meč u sezoni možemo da govorimo o onome što smo uradili. Sigurno da zadovoljstvo postoji, ali mnogo je izazova pred nama i slika veoma lako može da se promeni. Trenutno me najviše raduje pristup koji je ekipa imala na gostovanju u Sofiji. Od prvog sekunda smo pokazali poštovanje rivala i za to smo nagrađeni ubedljivom razlikom. Očekujem da tako bude i u subotu, protiv Cibone. To nam je sada apsolutni prioritet – kazao je sadašjni trener Zvezde i bivši plejmejker podgoričke Budućnosti.

Upravo zbog toga Radonjić ne želi da gleda previše unapred i trenutno ne dozvoljava igračima da razmišljaju u pravcu evroligaškog okršaja sa „Kraljevskim klubom„:

– Preskakanje mečeva je opasno i zabranjeno. Cibona je tim za svaki respekt, vezala je pet pobeda i igra na visokom nivou. Promenila je tim u odnosu na naš prvi meč, sada su tu Ilijevski i Markota sa kojima je dobila na kvalitetu i iskustvu. Moraćemo dobro da oznojimo dresove ako želimo da dobijemo tu utakmicu – dodao je Radonjić, prenosi Žurnal.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter