1
Domaći fudbal

VRZINO KOLO: Ministar Rasim Ljajić optužio Karadžića da je ucenjivao Novi Pazar

Objavljeno: 25.12.14 u 09:50

Situacija u srpskom fudbalu sjajna je poput „sveže“ sibirske zime. Temperatura u srskom fudbalu odavno je pala u debeli minus, klubovi su zaleđeni, a plate sportskih radnika i igrača odavno su smrznute…

Proleće, čini se, nije ni na vidiku.

A kako i da bude? Novo (staro) poglavlje srpskog fudbala, preciznije: novu aferu, pokrenuo je ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Rasem Ljajić.

Naime, on je direktno optužio predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Tomislava Karadžića da je vršio pritisak na čelnike Novog Pazara da podrže njegovog kandidata na izborima Zajednice superligaša, Gorana Milanovića.

– Nema potrebe da Tomislav Karadžić čeka 15. januar i priča u eufemizmima. Neka kaže punu istinu! Otvoreno kažem, pod imenom i prezimenom, da me je baš on zvao telefonom nekoliko dana pre izbora za Zajednicu superligaša. Rekao mi je da njegovog kandidata Gorana Milanovića podržava 11 klubova i da bi bilo dobro da i mi stanemo uz njih – rekao je za Kurir ministar Rasim Ljajić.

On je dodao i na koji način su to čelnici Novog Pazara odlučili da se distanciraju od „prljave igre“ koja se vodila u Zajednici:

– Čuo sam se s ljudima iz Novog Pazara i odlučili smo da podržimo Milanovića jer imamo odlične odnose s Jagodinom. Ali tada su počeli da zovu i drugi i vrše pritisak. Doneli smo odluku da ne učestvujemo u tim igrama jer smo shvatili da bi naš glas trebalo da odluči pobednika. Zato smo odlučili da ne odemo na sastanak u Pazovu i ne podržimo nijednog kandidata – podvukao je Ljajić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter