0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

POPOVIĆ I ZVANIČNO PREDSEDNIK PARTIZANA: Prvi zadatak – finansijski oporavak

Objavljeno: 25.12.14 u 17:38

Novi predsednik Partizana je Zoran Popović koji je danas jednoglasno izabran za naslednika Dragana Đurića na Skupštini crno-belih.

Zanimljivo na Skupštini se, kako je navedeno – iz zdravstvenih razloga nije pojavio dosadašnji predsednik Đurić, njegov kandidat Mile Jovičić, kao ni Nenad Bjeković, Tomislav Karadžić, Rasim Ljajić, a prisustvovalo je 49 delegata.

– Moj prvi zadatak jeste finansijski oporavak kluba, pošto nam je račun u blokadi. Neću se sada baviti krivcima, ali bitno je da znamo koliko dugujemo. Zato ću odmah tražiti da angažujemo nezavisnu revizorsku kuću, koja će obavestiti javnost o stanju, o tome koliko dugujemo i koliko potražujemo. Moj finansijski plan podrazumeva ulazak 8.000.000 evra do kraja 2015. godine. Obećavam investicije od 6.000.000 evra do 31. marta, a do februara ćemo izaći iz blokade u kojoj smo trenutno. Posebnu pažnju ćemo obratiti na izmirenje obaveza kako bismo mogli da igramo evropska takmičenja – rekao je Popović u svom obraćanju.

Izveštaj o radu Skupštini je izneo Ratomir Babić koji je otkrio i kolika su dugovanja kluba.

– Naše obaveze na današnji dan su 9,9 miliona evra. S obzirom da bi na naplatu trebalo da stigne porez, dug je otprilike 13 miliona evra. Od transfera Lazara Markovića očekujemo da nam se uplati od 1,3 do 1,5 milion evra. Za Mitrovića od 1,5 do 2,5 i od UEFA oko 350.000 evra. Dakle, Partizan duguje kada se ove cifre oduzmu od one pomenute (dakle, 9, 9 miliona evra) oko šest miliona evra, što nije toliko strašno – rekao je Babić.

hotsport.rs 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter