0
Košarka

NBA: Džoš Smit pojačava Hjuston

Objavljeno: 25.12.14 u 08:53

Kada je, pred start prošle sezone, Džoš Smit stigao iz Atlante u Detroit u ovom gradu na severu SAD zavladala je prava euforija.

Međutim, samo godinu dana kasnije, Džoš Smit je najuren iz kluba označen kao najveći krivac što proces „rebildinga“ nije uspeo i što je klub u kojeg je uprava ugurala milione dolara nije uspeo da pobeđuje na papiru mnogo slabije rivale.

Kao što je poznato, uprava Pistonsa odlučila je da otpusti Džoša Smita iako je imao ugovor na još dve sezone i moraće da mu isplati sumu od neverovatnih 28 miliona dolara.

A šansu da se dočepaju kvalitetnog visokog igrača iskoristili su – Hjuston Roketsi. Poznato je od letos da Kevin Mekhejl želi igrača koji može da pokrije poziciju četvorke. Takođe, zna se i da je Hjuston pokušavao da angažuje Krisa Boša koji je, ipak, ostao veran Majamiju.

Džoš Smit je na probleme u Detroitu naišao pre svega zbog činjenice da je prinudno igrao na poziciji niskog krila, na kojoj se nije najbolje snašao.

Zbog činjenice da će Smit dobijati platu od Detroita, Hjuston će Smitu isplatiti sumu od „samo“ dva miliona dolara i na taj način je obezbeđena sigurnost „seleri kepa“.

On je ove sezone Džoš Smit je prosečno beležio 13,1 poen, 7,2 skokova i 4,7 asistencija po utakmici.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter