1
Fudbal

AMERIKANCI ODABRALI: Đoković bolji i od Mesija, Srbin najbolji sportista na svetu!

Objavljeno: 25.12.14 u 14:18

Kakva čast za Srbina! Američka sportska akademija tradicionalno je na kraju godine birala najboljeg sportistu sveta. Novak Ðoković je pobedio ispred takvih zvezda – Lionela Mesija, Flojda Mejvedera, Rafaela Nadala, Rorija Mekilroja i Pejtona Meninga. On je po drugi put osvojio to priznanje, dok je Marija Šarapova izabrana u ženskoj konkurenciji.


– Akademija s ponosom objavljuje da su teniser iz Srbije Novak Ðoković i ruska teniserka Marija Šarapova najbolji sportista i sportistkinja godine u svetu – saopštila je USSA.

Kako je navedeno u obrazloženju, Ðoković je osvojio četvrtu titulu na završnom mastersu u Londonu, a pre toga je osvojio svoju drugu titulu na Vimbldonu, što mu je sedmi grend slem trofej u karijeri.
„Srpska teniska zvezda je četvrti igrač u istoriji, uz Ivana Lendla, Pita Samprasa i Rodžera Federera, koji je četiri i više puta proglašen za svetskog šampiona, u izboru Međunarodne teniske federacije – navodi se u saopštenju akademije.

Glasanje je trajalo od 1. do 24. decembra. Drugi u konkurenciji muškaraca je kenijski maratonac Denis Kimeto, novi svetski rekorder koji je prvi oborio granicu ispod 2:03 sata, s rezultatom 2:02,57 sata, na Berlinskom maratonu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter