0
Auto Moto

ZBOG FOTOGRAFISANJA I AUTOGRAMA: Borković izazvao kolaps u centru grada

Objavljeno: 24.12.14 u 13:46

Srpski automobilista Dušan Borković izazvao je saobraćajni kolaps u centru Beograda prilikom gostovanja Tanjugu na Obilićevom vencu. Borković je ispred sedišta Nacionalne agencije parkirao automobil i praktično zaustavio saobraćaj u centru grada, s obzirom na to da su građani iskoristili priliku da se fotografišu sa njim, uzmu autogram, ali i iskoriste priliku da iz prve ruke saznaju kako je biti deo svetske automobilske elite.

– Sezona iza mene bila je puna, pre svega uspona, pa potom padova. Krenuo sam u svetski šampionat kao debitant sa vrhunskim svetskim vozačima i već na prvoj trci u Maroku ušao u prvih pet na kvalifikacijama. Svi su bili oduševljeni, navijači i ovde i u svetu, kao i organizatori – rekao je Borković.

On je dodao da je uspešan start bio i neka vrsta tereta u nastavku sezonu, pošto su svi očekivali više nego što je bilo realno.

– Kasnije sam imao i manjak sreće, ali kažu da da je to nornmalno u prvoj sezoni i da sreća dolazi sa iskustvom. Ipak, moram da budem prezadovoljan jer sam na nekoliko trka ušao u prvih deset, u Japanu na podijum, bio sam drugi, što je najveći uspeh, ne samo srpskog automobilizma, nego i na Balkanu. Još uvek sam pod utiscima i nisam svestan da sam tada bio ispred jednog Sebastijana Loeba, koji mi je apsolutni idol“, poručio je Borković.

Borković, vozač NIS Petrol Kampos rejsing tima debitantsku sezonu u WTCC šampionatu završio je na 14. mestu sa 41 bodom. Zbog finansijskih problema nije učestvovao na poslednjoj trci u Makau.

hotsport.rs   – Tanjug

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter