0
Domaći fudbal

FK CRVENA ZVEZDA: Podržavamo privatizaciju klubova!

Objavljeno: 24.12.14 u 18:00

FK Crvena zvezda saopštio je da podržava napore Vlade Republike Srbije i Ministarstva sporta da uspešno privedu kraju započete aktivnosti oko privatizacije.

– Strategija konsolidacije FK Crvena zvezda, koja je na Skupštini od 21. decembra predstavljena javnosti, a Skupština kluba je usvojila, podržala je ideju da se izmeni Zakon o sportu i drugi potrebni zakoni da bi se konačno omogućila privatizacija fudbalskih klubova – navodi se na sajtu crveno-belih.

Jedan od četiri ključna modela za rešavanje finansijskih problema Crvene zvezde, koja su predstavljena u pomenutoj strategiji, jeste pronalaženje strateškog partnera do kojeg je nemoguće doći bez izmene pojedinih zakona.

– Smatramo da je postojeća zakonska forma u vidu Udruženja građana i doprinela da FK Crvena zvezda dođe u ovakvu finansijsku situaciju, nije se znao vlasnik kluba i nedomaćinski se poslovalo. FK Crvena zvezda je svestan da su se davno promenile i društvene i privredne okolnosti, da novi zakonski okvir mora pratiti te nove okolnosti, i da se svi profesionalni klubovi moraju ponašati u skladu sa tržišnim uslovima – zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde, koje je potpisao predsednik kluba Svetozar Mijailović.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak da vlada trenutno nema snage da sprovede reforme u sportu pošto postoje otpori među klupskim čelnicima i ocenio da je novac dat klubovima bačen u bunar…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter