0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ŽALBA NA ODLUKU UEFA: Sud u Lozani donosi konačnu odluku povodom ‘slučaja dron’

Objavljeno: 23.12.14 u 20:26

U prostorijama Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi danas je održana sednica Odbora za hitna pitanja FSS. Sednicom je predsedavao Tomislav Karadžić, predsednik FS Srbije.

Pored toga što je jednoglasnom odlukom za selektora mlade reprezentacije izabran Mladen Dodić na sednici su razmatrana pitanja vezana za funkcionisanje Zajednice fudbalskih klubova Jelen Super lige i prošle nedelje obavljenih izbora za predsednika. Zaključeno je da se uputi zahtev Komisiji za pravna pitanja FS Srbije da se izvrši provera legitimiteta izbornog procesa i da se zaključci dostave članovima Izvršnog odbora FS Srbije u narednih 15 dana. Zaključeno je da će se na predstojećoj sednici Izvršnog odbora razgovarati i o obavljenim izbornim procesima u FS Vojvodine i FS Beograda.

Članovi Odbora za hitna pitanja na današnjoj sednici izabrali su i još četiri selektora, a na predlog Mitra Mrkele, direktora mlađih selekcija u FSS. Za selektora U-16 reprezentacije (igrači rođeni posle 1. januara 1999. godine) izabran je Milan Đuričić, a za selektora U-15 reprezentacije (igrači rođeni posle 1. januara 2000. godine) Marko Mitrović. Novi selektor „A“ ženske reprezentacije Srbije je Boris Arsić, trener ŽFK Spartak iz Subotice. Za selektora U-16 ženske reprezentacije izabrana je Suzana Stanojević, dugogodišnja reprezentativka i u ranijem periodu selektor „A“ reprezentacije.

Ovom prilikom razmatrana je i odluka Komisije za žalbe UEFA na osnovu žalbe FS Srbije, a povodom odluke prvostepenog organa – Kontrolne i disciplinske komisije UEFA. Podsetimo, žalba FS Srbije je odbačena u celosti. Na današnjoj sednici donesena je odluka da naša organizacija podnese žalbu Nezavisnom arbitražnom sudu sporta u Lozani, a o svim koracima javnost će biti pravovremeno obaveštena.

Kao i uvek pri kraju godine, nadležni organi FS Srbije razmatraju informaciju o Finansijskom planu organizacije za 2015. godinu. Finansijski plan je u vidu informacije detaljno predočen, uključujući sve detalje vezane za brojne akcije koje očekuju nacionalni Savez u godini pred nama. Predložena informacija o Finansijskom planu je usvojena, a ujedno je prosleđen članovima Izvršnog odbora FSS i članovima Skupštine na usvajanje.

Oformljena je posebna Komisija za izbor najboljeg ponuđača za nabavku veštačke trave koja će biti postavljena na terenima širom Srbije, kao i za nabavku i instaliranje novog osvetljenja na Stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu, a na čijem će čelu u funkciji predsednika biti Željko Kojić, potpredsednik FS Srbije.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter