0
Evrokupovi

UEFA IZABRALA: Anderleht među laureatima, Mitrović najzaslužniji (VIDEO)

Objavljeno: 23.12.14 u 23:54

Evropska fudbalska federacija podelila je nekoliko nagrada nakon prvog dela takmičenja u Ligi šampiona.

Ono što je našoj javnosti verovatno najzanimljivije je da se među odabranima našla ekipa Anderlehta koja je napravila najveći povratak u meč pošto je posle tri gola zaostatka osvojila bod u duelu sa Arsenalom u Londonu. Jedan od zaslužnijih za konačnih 3:3 je srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović nad kojim je najpre napravljen penal za gol kojim je zaostatak smanjen na 2:3, a potom u poslednjem minutu lepim udarcem glavom postavio konačnih 3:3.

Najbolji igrač grupne faze takmičenja je Brazilac iz Šahtjora Luis Adrijano koji je na šest mečeva postigao devet golova. Za najbolju ekipu proglašen je madridski Real koji je upisao svih šest pobeda, a za najbolji meč proglašen je duel između Mančester Sitija i Bajerna odigran u Engleskoj (3:2).

Broj koji je obeležio prvi deo Lige šampiona je 75 odnosno to je broj postignutih pogodaka Lea Mesija u ovom takmičenju (najviše u istoriji), a za anjbolju izjavu potrudio se Đanluiđi Bufon koji je posle pobede nad Olimpijakosom rekao „Napravili smo malo sportsko čudo“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter